Polisen träffar anhöriga om spaningsläget

Polisen kommer att fortsätta söka av området runt sommarstugan i Notsel där Mikael Simonsson försvunnit. Trots att det gått 17 dagar utan att han påträffas. "Vi ska träffa anhöriga i dag, tisdag, för uppdatera dem om spaningsläget", säger kommisarie Patrik Hellberg, tf chef för polisområde Boden/ Luleå.

Patrik Hellberg, om spaningsläget gällande människorov  i Harads.

Patrik Hellberg, om spaningsläget gällande människorov i Harads.

Foto: Jonny Vikström

Boden2020-07-28 19:00

Polisen har tagit hjälp av Missing People som letade i helgen med frivilliga och anhöriga som anlitat hundförare och två blodhundar från södra Sverige. 

– Som anhörig så måste man ta de initiativ som man känner man vill ta eller tror på, säger Patrik Hellberg.

Än har inte blodhundarna heller kunnat spårat den försvunne Mikael Simonsson. 

Polisen har ingen ny teori eller har hållit nya förhör?

– Vi har inga nya spaningsuppslag utan håller fortfarande förhör med alla som vi tror kan bidra med uppgifter. Polisen vill gärna också att alla som haft kontakt med den saknade som inte meddelat det ska kontakta polisen.Vi följer upp alla spår kring den här personen och tittar runtikring.

Det kan inte ligga ett brott bakom Haradsbons försvinnande?

– Vi kan ju inte säkert säga vad som hänt förrän den försvunne är hittad. Det är ju inte marker där det rör sig jättemycket människor i terrängen. Sedan är det sökt en hel del, men den svåra terrängen kan ha gjort att vi ännu inte funnit personen i området. Vi kommer att fortsätta leta där vi anser att det finns behov av det.

 Polisen kommer även att träffa anhöriga under tisdagen.

 – Vi har en kontaktperson utsedd hos anhöriga. Vi ska träffa dem i dag men mycket av kommunikation har hittills skett på andra sätt, säger Patrik Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!