Planerade döda ex-svåger

Den 36-åriga man som åtalas för förberedelser till mord och hot mot tjänsteman erkänner gärningarna. Men innan dom meddelas ska mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Boden2010-02-15 15:40

Det var den 25 januari som 36-åringen greps på Bastugatan i Boden efter att ha uppträtt så pass hotfullt mot polisen att de sköt ett varningsskott.

Rätten finner att 36-åringen är skyldig till gärningarna som han står åtalad för och som han också har erkänt. Men innan straff bestäms ska mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

36-åringen uppgav under rättegången att han hade tänkt döda sin systers före detta man. Bakgrunden till det är att den före detta svågern har slagit 36-åringens syster. Svågern har också tidigare blivit dömd för misshandel, olaga hot och ofredande av 36-åringens syster.
36-åringen uppgav även att det, om han dricker alkohol, finns risk för att han igen får tankar på att döda den före detta svågern. Om mannen gör hans syster illa igen finns även risk att han vid nyktert tillstånd försöker döda den före detta svågern, uppger 36-åringen.

Den före detta svågern yrkar på skadestånd på 100 000 kronor eftersom han har känt sig hotad till livet. De åtalade bestrider skadestånd. Däremot går han med på att betala 5000 kronor till de polismännen som han hotat. Polismännen yrkar dock på att få 10 000 kronor i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om