Pionjären och Godisarenan gör gemensam satsning

Pionjären gör tillsammans med Godisarenan en gemensam satsning. "Vi byter fasad på gaveln, tydliggör konceptet och gör en ny entré" säger Kim Sundberg, Pionjären fastighets AB.

Skylten på taket blir ett blickfång, fem meter bred och G:et blir 2,7 meter högt.

Skylten på taket blir ett blickfång, fem meter bred och G:et blir 2,7 meter högt.

Foto: PIONJÄREN/NORDMARK & NORDMARK

Boden2020-06-30 17:55

De har målat och renoverat fasad och dörrar på huset mitt emot Godisarenan, bytt fönster på det gamla dykförrådet och ska måla det efter semestrarna. De har även påbörjat en fasadrenovering av sin kasernbyggnad.

– Det är trist att den har fått förfalla så mycket, så nu gör vi putsen och målningen under sommaren samt fönsterbågarna under vintern. Däremellan vill vi göra taket, säger Kim Sundberg.

Den och flera av byggnaderna på området är kulturmärkta. Därför får de inte göra vad som helst, hur som helst.

– Man måste göra likadant, som det är gjort förr, säger Kim Sundberg

De har många planer för kasernbyggnaden, men väntar med att offentliggöra dem tills de blir verklighet.

Godisarenan besöks i snitt av 700 kunder per dag. Det är ett av de första husen besökarna till Kårbacken möter och är därmed en nyckelbyggnad. Ägaren till verksamheten John Jakobsson tycker det är trevligt att området får ett lyft.

Huset får även en helt ny takskylt, som blir fem meter bred och G:et blir 2,7 meter högt. Allt genomförs med start i augusti.

– Jag har alltid velat ha något som lyser upp, säger John Jakobsson nöjt.

De tydliggör också vilka som finns i huset och planen är att ge fiskedelen i Godisarenan en tydlig plats. Den ska marknadsföras bättre med målet att även locka lulebor.

Pionjären har mycket på G och räknar med att tillkännage fler spännande byggnationer under flera års tid för att öka attraktionskraften på Kårbacken.

John Jakobsson, Godisarenan, och Kim Sundberg, Pionjären, är överens om upprustningen av arenabyggnaden blir ett lyft för hela området.
John Jakobsson, Godisarenan, och Kim Sundberg, Pionjären, är överens om upprustningen av arenabyggnaden blir ett lyft för hela området.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!