"Ormar är gulliga"

Giftiga ormar och spindlar och andra exotiska terrariedjur fanns med under helgens Ormexpo i Boden.- Jag tycker att ormar är gulliga djur att krama, säger Martin Pettersson.

Danne Andersson tycker att  Martin Pettersson, 13, gott kan hålla sig till små ormar i stället för boaormar. "Större ormar tar mer plats och sedan om ägaren tröttnar är de svårare att göra sig av med."FOTO: Lena Leffler

Danne Andersson tycker att Martin Pettersson, 13, gott kan hålla sig till små ormar i stället för boaormar. "Större ormar tar mer plats och sedan om ägaren tröttnar är de svårare att göra sig av med."FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-01-09 06:00

13-åringen besökte utställningen tillsammans med mamma Madeleine Sterbäck och systrarna Sabina och Ronja Sterbäck. Familjen tyckte det fanns mycket spännande att titta på och prövade ta upp en sandboaorm.

Tropisk skallerorm
- Jag gillar mest ödlor och det är nog mer därför jag är här, säger Martin Pettersson.

Utställningen arrangeras för andra året av Norra Norrlands Herpetologiska förening (NNHF) i samarbete med Compassen och ABF. Besökarna fick möjlighet att se både stenar från stenverkstaden och reptiler under utställningen som avslutas på söndag.

Joakim Öman, medlem i klubben, plockade upp en sötvattenlevande sköldpadda och sedan en kungsråttsnok även kallad "stinksnok" för att visa besökarna.

- Sköldpaddan är en av världens största. Den hane som vi har här blir inte särskilt stor. Däremot kan honorna väga uppåt 50 kilo, säger Danne Andersson.

Den farligaste ormen som finns med på visningen är en tropisk skallerorm.

- Vi har den i ett speciellt rum. Det är bättre för besökarna att se på ofarliga ormar som de även får hålla, säger Danne Andersson.

Fågelspindel
Utställningen bjuder på runt 80 arter som ägarna lånat ut till föreningen.

- Den här spindeln fick jag i julklapp. Jag har alltid velat äga en spindel, säger ägaren Amelia Almqvist, 13.

Spindeln Nea är en rosahårad fågelspindel.

- Det är en hona som verkar väldigt lugn. Däremot är det svårt att fastställa hur gammal en spindel är, säger Danne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om