Olofsson ny ordförande i arenabolaget

I går höll arenabolaget sin bolagsstämma och ett tiotal närvarande valde Lars Olofsson till ny styrelseordförande.

Lars Olofsson valdes till ordförande i arenabolaget.

Lars Olofsson valdes till ordförande i arenabolaget.

Foto: Extern

BODEN2009-10-15 06:00
Socialdemokraterna däremot ser hellre en politikersammansatt styrelse vilket även gäller ordförandeposten som nu gått till en företagare. Det var i samband med nomineringen av kandidaterna för en vecka sedan av moderbolaget Kommunföretag i Boden AB som s-ledamoten Hans Rolfs skrev ett särskilt yttrande just angående urvalet.
Gårdagens bolagsstämma som hölls i kommunhuset i går för några få var överstökad på en timme.Fullmäktige har tagit bolagsordningen den 14 september där det framgår hur ledamöter och styrelsen väljs. Enligt kommunallagen skulle bolagsstämmans styrelseval beslutas av fullmäktige om bolaget var helägt av kommunen men i och med att Travsällskapet äger nio procent så kan kommunalliansen lägga bolagsstämman som de själva vill.
Stämman valde den tidigare nominerande styrelsen med fem ledamöter och två ersättare.
Nya styrelsen
Styrelsen fick följande utseende: ordförande Lars Olofsson, vice ordförande Leif Nordström, Bodens kultur- och fritidschef, ledamöterna företagaren Håkan Olofsson, Ica Kvantum, näringslivschefen Jeanette Nilsson och företagaren Sture Nordmark, Bodens Travsällskap, ersättarna Jalle Svanberg, Bodens Turism och Tomas Patomella, travsällskapet.
- Valet av Olofsson beror på att han är en dokumenterat duglig person. Olofsson har lyckats med många projekt i Bodens kommun och han har också ett bra kontaktnät, säger Kenneth Backgård, vice ordförande i Kommunföretag i Boden AB.
Nuvarande vd fortsätter
I aktieägaravtalet finns inskrivet att arenabolaget minst två gånger per år ska redovisa verksamhet och ekonomi till Bodens kommunföretag.
Vad gäller nuvarande verkställande direktör Henrik Lindström så fortsätter han i bolaget eftersom hans kontrakt löper ut först den sista december.
- Vad som händer på vd-posten bestämmer styrelsen senare. Vd-anställningen är enbart en fråga för arenabolaget, säger Kenneth Backgård, vice ordförande i Bodens kommunföretag AB.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om