Hon ger en kort bakgrund. Från början ägde kommunen en pendelparkering på andra sidan järnvägsstationen, höger sida från centrum sett.
– Den har vi ägt och driftat men när pendeltågsprojektet drog igång fick kommunen EU-medel för att bygga en carport med möjlighet till elladdning och för att bilarna skulle kunna stå snöfritt.
Den ligger på vänster sida om stationen.
– I samband med att vi byggde den bytte vi mark med Stationsfastigheter.
Mitt emot carporten finns fler parkeringsplatser utan tak. Båda parkeringarna är avgiftsbelagda. Kostnaden är 25 kronor per påbörjat dygn för parkering och 50 kronor per påbörjat dygn för laddstolpe.
– Det är helt klart högre svansföring på betalparkeringen. Det är en bevakad yta med bättre snöröjning, säger Ellinor Isaksson Larsson.
Långtidsparkeringen som Sylvia Grahn Åhl nyttjar tillkom efter önskemål i samråd med Stationsfastigheter.
– Den har man missat att snöröja. Frågan är vem som ska göra det. Jag har påtalat att den behöver röjas. Bekymret är att vi inte vet hur länge bilarna står där, säger Ellinor Isaksson Larsson.
Menar du att de som väljer den måste acceptera sämre snöröjning?
– Nej, den måste snöröjas.
Nu går snön över knävecken.
– Det är inte bra. Jag har själv sett att det inte är snöröjt som det borde vara och vi har nu överenskommit att Stationsfastigheter handhar snöröjningen av den här platsen framöver.