Nytt matställe öppnar i Boden

Nya restaurangen Sushi Yoshitake öppnar under december i Bodens centrum. "Vi har redan många bodensare som köper sushi av oss i Skellefteå. Därför kändes det rätt att satsa på en etablering här, säger delägaren Asma Siddika.

Lite hemligt än så länge för många bodensare. Vi kan idag avslöja vad som kommer att öppna här.

Lite hemligt än så länge för många bodensare. Vi kan idag avslöja vad som kommer att öppna här.

Foto: Lena Leffler

Boden2020-11-17 14:15

Hon och maken kommer ursprungligen från Bangladesh.

– Vi började med en sushirestaurang i Umeå men sedan ville min man även starta en i Skellefteå. Så vi pendlade mellan orterna innan vi bosatte oss i Skellefteå 2011, säger Asma Siddika.

undefined
Så kommer restaurangen att se ut när den är klar. Det ska finnas 40 sittplatser. I mitten av december beräknas verksamheten öppna.

Idag drivs enbart Skellefteårestaurangen Sushi Yoshitake av henne tillsammans med Saidul Hasan och Mir Hossain.

Varför ett Sushiställe i Boden?

 – Ja, det är en bra fråga. I dag har vi många sushigäster i Skellefteå som är från Boden, speciellt dem som pendlar till Umeå eller Stockholm.  Förra året fick vi hela tiden frågan om vi inte kunde öppna ett ställe i Boden.  Jag tänkte varför inte och började titta efter lämpliga lokaler med bra centrumläge, säger Asma Siddika.

undefined
Asma Siddika tror mycket på satsningen på en sushirestaurang i Boden. "Det ska bli roligt att öppna i mitten av december. Då kommer våra bodenkunder som handlar hos oss även i Skellefteå bli glada".

Hon tycker att affärslokalen, som tidigare hyrdes ut till Byaboden, är perfekt för verksamheten.

– Jag kontaktade fastighetsägaren och vi kom överens. Det finns fler sushiställen i sta´n men många gillar sushi i dag och vi tycker vi har bra rätter att erbjuda, säger Asma.

– Vi vill gärna som fastighetsägare ha hyresgäster som drar in folk till centrum vilket vi nu får, säger Felix Eriksson, Tallkvisten.

Just nu bygger fastighetsägaren om lokalen på 205 kvadrat som anpassas efter hyresgästens behov. Målet är att öppna sushirestaurangen före jul. 

– Det känns roligt att få köra igång. Det kommer bli 40 sittplatser men även möjlighet till avhämtning av sushi.  Jag vill ha mycket personal vid starten så det kommer att finnas fem anställda på plats. Två av dem kommer från Stockholm. Att bli en riktigt bra sushikock tar två år så det krävs erfarenhet, säger delägaren Asma Siddika.

Även hyreskontraktet är flerårigt mellan parterna.

– Grundtanken från bådas sida är att företaget ska vara kvar i Boden under överskådlig tid. Därför har vi skrivit ett längre kontrakt, säger Felix Eriksson, fastighetsägare.

Som fastighetsägare tycker han det känns som en bra signal för Boden att det kommer en nyetablering.

– Just nu är det svåra tider för företag och vissa har också gått omkull i samband med covid-19.Så det är jättekul att visa att det kan gå åt andra hållet också, att det händer något och att det finns kvar en framtidsanda i Boden som stad, säger Felix Eriksson, Tallkvisten.

Sushi i Boden verkar populärt. Så därför anser nyetablerade Sushi Yoshitake att det ska finnas tillräckligt kundunderlag.
Sushi i Boden verkar populärt. Så därför anser nyetablerade Sushi Yoshitake att det ska finnas tillräckligt kundunderlag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!