Nytt hederspris tilldelas en förebild inom travsporten

Hon är en stor förebild för unga inom travsporten. Det nya priset Årets Hederspris tilldelas Gunnel Fredriksson.

Årets Hederspris går till Gunnel Fredriksson.

Årets Hederspris går till Gunnel Fredriksson.

Foto: Linda Sundström

Boden2022-04-24 09:42

Årets hederspris är ett helt nytt pris på Bodens Näringslivsgala och syftar till att lyfta fram en eller flera personer som har bidragit till en positiv utveckling av näringslivet inom Bodens kommun. Det finns många människor både inom och utanför kommunen som bidrar till utveckling av vårt näringsliv och tillväxt, vilket det nya priset vill hylla. Utmärkelsen innefattar inget krav på att man har säte inom kommunen utan kan tilldelas till vem som helst som på ett positivt sätt har stött det lokala näringslivet inom Bodens kommun.

Gunnel Fredriksson mottog det ärofyllda priset på Bodens Näringslivsgala till stående ovationer.

– Tjejer är bäst, ingen protest! ropade hon till publikens jubel.

Hur känns det?

– Underbart. Jag hade inte förväntat mig det.

Vad betyder priset?

– Priset är viktigt för alla. Jag hoppas att jag kan sporra ännu fler till att börja. Tjejer, men också killar. Det har varit en mansdominerad sport, men nu är det inte det längre. När jag började var det inte så många tjejer, men nu är det betydligt fler. Då var de ofta hästskötare, nu är de på banan.

Motivering: "Gunnel är en stark kvinna i en mansdominerad bransch. Hon har varit och är en stor förebild för väldigt många ungdomar, och kanske i synnerhet för unga tjejer inom travsporten. Hennes engagemang under många år inom travsporten är ett stort bidrag till hästnäringens blomstrande utveckling i Boden, där vi i dag har flera framgångsrika kvinnor."

Årets Hederspris

Prissponsor är Bodens Kommun. Juryordförande är Michaela Strömberg, från Bodens Kommun, och prisutdelare är Kenneth Backgård.

Resterande nominerade är Erik Svensson och Nära Mat Boden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!