Nya turer om idrottsgymnaiset

Kalle Grenemark, lärare i skidskytte, är nöjd över att få träffa kommunledningen. "Det är viktigt att idrottsgymnasiet finns kvar i Boden", säger han.

Optimist. Kalle Grenemark, lärare på skidskyttegymnasiet i Boden, är glad över att lärarna från idrottsgymnasiet i Boden ska få träffa kommunledningen.

Optimist. Kalle Grenemark, lärare på skidskyttegymnasiet i Boden, är glad över att lärarna från idrottsgymnasiet i Boden ska få träffa kommunledningen.

Foto: Håkan Svensson

Boden2017-10-06 07:33

Det var på senaste mötet med Barn- och utbildningsnämnden som beslutet att avveckla skidskyttegymnasiet och idrottsspecialiseringen ishockey. Däremot skulle handbollsgymnasiet bli kvar. Orsaken till beslutet var att nämnden måste spara pengar. Moderaternas Rigmor Åström reserverade sig mot beslutet.

Sedan dess har Boden hockeyförening protesterat kraftigt. Även kommunledningen har ryckt in och sagt att det ska göras ett omtag i frågan.

Kalle Grenemark, som är lärare på skidskyttegymnasiet, berättar att han har varit med på ett kort möte med barn- och utbildningsnämnden.

– Och sedan fick vi prata med kommunalrådet Inge Andersson. Nu ska vi alla idrotter träffa kommunledningen, jag tror det blir nästa vecka, säger Kalle Grenemark, idrottslärare och skidskyttetränare.

Ett av argumenten till att fasa ut de två utbildningarna har varit att det är färre elever som söker.

– Det varierar lite från årskull till årskull. Vi har kunnat se lite lägre söktal de två senaste åren. Men det gäller skidskyttet, definitivt inte ishockeyn.

Han konstaterar att antalet elever har sett olika ut genom åren.

– Taket är tolv elever, fyra per årskull. Man måste kunna göra ett bra jobb. Men det är ju flera år som vi har haft fler än det.

Vissa år har det varit ända upp till 16 elever, uppger Kalle Grenemark.

– Så det har ju funnits en övertalighet förut.

Just nu går åtta elever på skidskyttegymnasiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!