Hon anställdes av Bodens kommun under oktober och har en turismutbildning i botten.
– Jag pluggade turismprogrammet i Kalmar och efter min examen 2016 har jag jobbat utomlands, både i Tanzania och Mexico. Under min utlandsvistelse insåg jag att den internationella besöksnäringen har baksidor som jag inte riktigt kunde förlika mig med.
Så Emma valde efter återkomsten till Boden att jobba inom den privata vårdsektorn på ett stödboende, tills jobbet som föreståndare på Rödbergsfortet dök upp.
– Det kändes verkligen som handen i handsken på vad jag vill göra. Det är inte bara besöksnäringen utan jag ser min roll mer som verksamhetsutvecklare och där vi förhoppningsvis kan vända oss till en bredare grupp.
Emma tycker att förre privata ägaren Sally Sundbom och hennes medhjälpare gjort ett jättebra arbete och drivit verksamheten till vad den är i dag. Många militärt intresserade besöker fortet liksom turister och återvändare när de är i Boden.
– Det finns också många som bara besökt fortet som barn eller aldrig varit här. Vi vill därför förbättra besöken på fortet och att man ska komma hit oftare, säger hon.
Grunden i verksamheten kommer även fortsättningsvis vara guidade turer på sommaren som även kommer förlängas en bit in på hösten och specialvisningar för bokade sällskap vintertid.
– Målet framöver är också att gå mer på djupet vad fortet betytt för Boden som samhälle. Tanken är väl att det ska vara med någon form av kunskap när man bokar ett event med fortets historia, men kanske inte så mycket berättade som är fallet under en guidad tur. Vi tänker att även om man inte går på en guidad tur så ska man få med sig kunskap härifrån.
– Våra fantastiska guider och Aili gör redan ett jättejobb med att göra både utställningarna och omgivningarna i fortet ännu bättre.
Just nu ser personalen över de stora ytorna inne i fortet som matsalen och konferensdelen som används mest.
– I konferensdelen har vi byggt en liten scen för att det ska finnas plats för en trubadur eller om någon vill hålla tal. Köket får vi inte använda för matlagning men vi tittar på möjligheten att kanske kunna göra det.
Rödbergsfortet kommer även att köra igång ungdomsprojektet RISK efter årsskiftet. Ungdomsprojektet, som man hoppas ska fungera som ett komplement till ungdomsgårdar, vänder sig till unga mellan 13-20 år och är också en satsning att utbilda Bodens befolkning. Projektet är frivilligt och man hoppas nå ungdomarna via sociala medier.
– Vi ser projektet som ett sätt att skapa en relation med Bodens innevånare.Vi vill ingjuta en känsla av stolthet för vad fästningen faktiskt representerat och fortfarande representerar. Projektet syftar även till att ge en positivare bild av militär närvaro i samhället, säger Emma.
Ungdomarna bjuds på allt från en läskig guidad tur till graffitiworkshop.
– Allt vi gör är kopplat till ett tema. Tanken är inte att det ska vara en historielektion, utan man ska lära sig om fortet på ett interaktivt och roligt sätt. Vi har tagit in mycket föreningar som också finns med i projektet.
Fortföreståndaren Emma Malisa får äntligen chans att göra saker som hon själv brinner för.
– Jag är så glad att jag får ha lite egna idéer som jag själv tycker är roligt, som det här ungdomsprojektet.