Ny krock i olycksdrabbad korsning

Två bilar krockade i korsningen Åbergsleden-Slipvägen vid 16.30-tiden på söndagen. Ingen av förarna i bilarna fick allvarligare skador.

Foto:

BODEN2010-09-12 17:40

Räddningstjänsten som bara ligger ett hundratal meter från korsningen ryckte ut snabbt till den ständigt olycksdrabbade korsningen. Enligt räddningsledaren Thomas Lindvall så har den manliga föraren föraren som körde efter Slipvägen med väjningsplikt inte sett bilen som kom körande på Åbergsleden från Sävasthållet.
- Bilföraren har uppgett att han haft en död vinkel och aldrig uppmärksammat den kvinnliga bilföraren och krocken var ett faktum, säger räddningsledaren Thomas Lindvall, Bodens räddningstjänst.
Rejält ihoptryckt
Kvinnans bil träffande den korsande bilen i den främre partiet som blev rejält ihoptryckt. Efter sammanstötningen har den påkörande bilen kört ned i ett djupt dike. Mannens bil har snurrat runt på vägbanan.
- Vi hade tur att ingen av förarna klämdes fast utan kunde tas ut smidigt ur fordonen. De har båda förts med ambulans till sjukhus men är inte allvarligt skadade. Det handlar om bröstsmärtor och nackvärk som kommit efter den kraftiga, hårda sammanstötningen, säger Lindvall.
Eftet krocken fick räddningstjänstens personal sopa bort glassplitter och fordonsdelar från vägbanan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om