Ny fil underlättar för kunderna

- Äntligen.Det kan taxichaufförerna i Boden utbrista. I veckan har de fått en egen fil utanför hotell Bodensia där de kan hämta och lämna av kunder.

Belåtna taxichaufförer i Boden. De har fått en egen på- och avstigningsfil utanför hotell Bodensia. Chaufförerna heter Bosse Sundgren (närmast kameran) och Nils Öhman. FOTO: leif hammarström

Belåtna taxichaufförer i Boden. De har fått en egen på- och avstigningsfil utanför hotell Bodensia. Chaufförerna heter Bosse Sundgren (närmast kameran) och Nils Öhman. FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-07-10 06:00
Filen - som även utnyttjas av turistbussar - är välkommen. Tidigare har det varit stora problem när kunder ska ut eller in i bilarna.
- Det har varit smalt och eländigt. Dessutom har vi tvingats stanna långt ifrån entrén och många gånger har kunderna haft svårt att upptäcka bilen, säger Nils Öhman.
Boden Taxi har drivit frågan, som även uppmärksammats av taxikunderna, om en förändring sedan början av 2000-talet och det är främst Bosse Sundgren, som även sitter i taxistyrelsen, som fört dess talan.
Långt tidigare
Han berättar att han pratat med såväl politiker som tjänstemän på kommunen och han har även lyft frågan tillsammans med ett bussföretag.
- Jag har också pratat med Sveafastigheter och Hilding Holmqvist, som tagit över hotell Bodensia. Hilding verkar ha varit väldigt drivande i frågan. Sedan han kom med i bilden har det bara sagt pang.
- Vi har blivit lovade en lösning långt tidigare, men inget har hänt. Nu känns det skönt att alla pusselbitar fallit på plats, säger Sundgren.
Nu kan taxikunderna kliva in eller ut ur bilarna just utanför entrén till hotellet.
- Det har blivit lättare på alla sätt och vis. Det är så här det ska se ut framför ett 4-stjärnigt hotell och det kommer att bli ett lyft. Vi hämtar även gäster från lobbybaren på kvällarna, säger Sundgren.
Öhman och Sundgren noterar också med belåtenhet att det gjorts en mjuk övergång från filen till cykelbanan. Då kan taxibilarna på ett smidigt sätt köra närmare entrén om det skulle behövas.
Filen blev klar häromdagen och ännu har inte trafikanterna vant sig vid förändringen. De måste köra till vänster just innan taxifilens början för att inte hamna i denna och riskera att bli stående bakom en taxibil.
Men många uppmärksammar inte den skylt som satts upp och hamnar därför fel.
Samtidigt har Kungsgatan, som alltid är livligt trafikerad, blivit något smalare liksom trottaren på andra sidan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om