Nu väntar hon på polisutredning

Karolina Ahlström har fått upprättelse efter länsstyrelsens allvarliga kritik mot Bodens överförmyndarnämnd.– Det är fantastiskt att det blev det beslutet. Det var det jag ville med anmälan, säger Karolina Ahlström.

Upprättelse. Karolina Ahlström tycker att överförmyndarnämnden borde avgå. "Avsked för handläggarna och avgång för nämnd".

Upprättelse. Karolina Ahlström tycker att överförmyndarnämnden borde avgå. "Avsked för handläggarna och avgång för nämnd".

Foto: Lena Leffler

Boden2014-06-28 12:46

Det var i september förra året som Karolina Ahlström slog larm till överförmyndarnämnden om att allt inte stod rätt till med hanteringen av hennes pappas ekonomi som sköttes av en förvaltare. Efter en niomånader lång kamp har hon nu fått upprättelse. Hon känner en lättnad men är mycket upprörd över överförmyndarnämndens granskning av hennes pappas ärende och tycker att nämnden borde avgå.

– Jag tycker att varenda handläggare borde avskedas. Det här är så omfattande att ingen borde få vara kvar. Avsked för handläggare och avgång för nämnden. Boden är en så pass liten stad att det här ska dem inte missa, säger Karolina Ahlström.

Länsstyrelsen utreder inte brottsliga förehavanden och nu väntar hon bara på att polisutredningen ska ta vid. Förhoppningen är att det ska bli rättegång innan det är för sent.

– Det stora ligger ju i polisutredningen. Att det ligger på is känns ju inte bra, det finns ju risk för preskribering. Det är vansinnigt och nonchalant när det är 14-15 personer som gjort anmälningar mot samma förvaltare, säger Karolina Ahlström.

Utredningen mot den misstänkte mannen kommer igång först till hösten på grund av polisens omorganisation på utredningssidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om