Nu utser Bodens kommun sina egna vardagshjältar

Nu ska även "vardagshjältar" belönas när Boden för första gången anordnar mässan "Den goda arbetsplatsen".
- På mässan ska vi dela ut arbetsmiljöpris till bäste chef, medarbetare, skyddsombud och arbetslag, säger socialchefen Catharina Liljeholm.

Marie-Helen Ståhl, Catarina Liljeholm, Mikael Norberg och Maria Nordlund, finns med under mässan den goda arbetsplatsen.

Marie-Helen Ståhl, Catarina Liljeholm, Mikael Norberg och Maria Nordlund, finns med under mässan den goda arbetsplatsen.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-11-13 13:17

Tanken med mässan som hålls den 17-18 november är att inspirera arbetsplatser i hela länet till en bra arbetsmiljö.

- Vi vill att våra anställda ska ha en trygg och utvecklande arbetsmiljö. Som ett led i det arbetet så arrangerar vi mässan som vi fått beviljat medel till för att belysa vikten av en bra arbetsmiljö.

- Vi håller på i två dagar och vänder oss också till kommuner, landsting eller privata företag genom en speciell konferensdel som finns med, säger socialchefen Chatarina Liljeholm.

Bland annat är avgående länspolismästaren Carin Götblad från Stockholm och läkaren Ola Scehnström några inhyrda föreläsare.

Under mässan ska även Bodens kommuns första arbetsmiljöpris att delas ut. Alla kommunala arbetsplatser har haft chansen att nominera en chef, facklig företrädare medarbetare eller arbetslag som på något sätt bidragit till en bra arbetsmiljö.

- Man kanske tycker det är konstigt att fackliga företrädare ska få pris men vi ser priset för vad det är ämnat till. Nämligen att uppmärksamma de människor som gör bra saker för sina kollegor, säger huvudskyddsombudet Mikael Norberg.

De enskilda priserna handlar om ett arbetsstipendium på 3000 kronor. Det segrade arbetslaget vinner en biljett till Nordpoolens spa och får även ta med sig sina andra arbetskamrater.

- Vi kommer att ha en speciell galakväll efter första konferensdagen där vi även korar en segrare i de nominerade klasserna och samtidigt också belönar anställda med 25 år i kommunens tjänst.

- Det blir lite festligare för alla, säger socialchefen Catharina Liljeholm.

Centrala skyddskommitén har fungerat som jury med personalchefen Tomas Reinholdt som juryordförande. Kommitén har valt ut tre personer vardera i de tre enskilda tävlingsklasserna och tre arbetslag vad gäller arbetsplats.

Vem som vinner vet man först den 17 november. Men vilka som är nominerade kan du läsa i måndagens NSD.

.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om