Nu svarar de - på riktigt

I dag börjar den första utbildade nyanställda gruppen på företaget G4S Security system att ta de första kundsamtalen.- Det känns som skarpt läge. Det känns kul och inspirerande att vara igång, säger Jenny Henricson, 25.

Här är de första nyanställda som börjar jobba på G4S nystartade kundcentrum i Boden. Affärsområdeschefen Joel Johansson, Jessica Salomonsson, Ulrika Eriksson, Daniel Axelsson, Peter Lövbrand, Jens Stråhle, Jenny Nicklason, Erik Vikström och utbildaren Christian Erenrot.

Här är de första nyanställda som börjar jobba på G4S nystartade kundcentrum i Boden. Affärsområdeschefen Joel Johansson, Jessica Salomonsson, Ulrika Eriksson, Daniel Axelsson, Peter Lövbrand, Jens Stråhle, Jenny Nicklason, Erik Vikström och utbildaren Christian Erenrot.

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-02-11 06:00
Den 26 januari körde den första gruppen med elva nyanställda igång sin utbildning i före detta Excellents lokaler i Boden. I dag kopplas de första kundsamtalen in till de nyutbildade.
- Vi tycker att vi fått tag i ett bra gäng anställda i varierande åldrar som är öppna, har en bra attityd och är intresserade av att lösa problem, säger Joel Johansson, affärsområdeschef.
Ny chef rekryterad
Den nye kundtjänstchefen i Boden är rekryterad och börjar sin tjänst nästa vecka. Christian Erenrot, är utbildningsansvarig från företagets kundcentrum i Stockholm som avvecklas.
Han och två andra ska jobba med Bodenprojektet hela 2009 för att få igång kundverksamheten.
Tre av de nyanställda gnuggas extra hårt på specialutbildning i Stockholm för att lära sig mer speciella säkerhetsystem.
- Det är intensivt under utbildningen och mycket som ska läras in.På måndag kommer ytterligare elva anställda medarbetare, flertalet är kvinnor. Totalt är det cirka 30 personer som kommer att utbildas. 2 mars är det dags för sista kullen så det är full fart, säger Christian Erenrot.
Några som är glada över sina fasta heltidsjobb är Piteåbon Erik Vikström, 31, som bor i Bodträsket mellan Luleå och Piteå och föder upp schäferhundar.
Har jobbat som väktare
- Jag har jobbat som väktare åt G4S sedan 2003 när det funnits behov vilket fungerat bra. Jag sökte jobbet på kundtjänsten för att få pröva på något annat. Visst kan det vara en fördel att ha arbetat inom säkerhetsbranschen när man ska hjälpa larmkunderna, för jag har ju erfarenhet hur väktarna hanterar larmet, säger Erik Wikström
Pendlar från Luleå
Bodentjejen 25-åriga Jenny Henricson pendlar från grannkommunen.
- Jag flyttade till Luleå när jag fick jobb efter examen. Jag har jobbet extra vid behov på Luleå stadshotell både som bartender och servitris, säger hon.
Jenny Henricson tycker att det känns mer tryggt med ett fast jobb.
- Sedan slipper jag sena kvällar och får jobba dagtid. Det känns intressant att pröva på ett kontorsjobb, säger hon.
Jenny Henricson är inte nervös för att " köra gång på riktigt "under onsdagen.
- Alla har väl gått och väntat på att få börja prata med kunderna. Det känns spännande att få komma igång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om