Mystik och komik när trollkonstnärer träffades

I lördags träffades medlemmar i föreningen Fusk på Snabelhuset i Boden för att bjuda på lite underhållning.- Vi som är här ska ha en trollerishow för publik men även ta del av varandras nya trick, säger ordförande Hans-Ivar Gjersvold, Örnsköldsvik.

Några trolleritrick i helgen bjöd medlemmarna på i föreningen Fusk ( För underhållare som kan. På bilden syns fr v Fred Svanberg, Tomas Nielsen. Jonathan Nilsson, Madelene Nielsen,  Hans-Ivar och Annelie Gjersvold och "nöjespappan" Bruno Ekberg. FOTO: Lena Leffler

Några trolleritrick i helgen bjöd medlemmarna på i föreningen Fusk ( För underhållare som kan. På bilden syns fr v Fred Svanberg, Tomas Nielsen. Jonathan Nilsson, Madelene Nielsen, Hans-Ivar och Annelie Gjersvold och "nöjespappan" Bruno Ekberg. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-06-04 06:00
Fusk, som betyder " för underhållare som kan" har i dag 27 medlemmar från Härnösand i söder till Gällivare i norr. Föreningen som funnits i två år åker runt till orter där det finns medlemmar för sina medlemsmöten. I lördags var det Bodens tur där medlemmen och trollkarlen Tomas Nielsen bor.
Levande musik
- Föreningen är öppen för alla typer av underhållare, musiker, gycklare och magiker. Vårat syfte är att få lite bredd och vi vill därför också köra levande musik i föreställningarna, säger Hans-Ivar Gjersvold, som själv utför trolleritrick.
Han lockades att börja trolla av en kollega för tio år sedan.
- Jag slutade spela trummor i ett dansband och ville ha något att göra på fritiden. Jag skaffade lite grejer och efter ett tag var jag inne i det. Det roligaste med att uppträda är att jag får bjuda på lite mystik och komik. På våra träffar försöker vi dela med oss av våra tricks. Eftersom vi inte bor på samma ort så riskerar vi inte att träffa på samma publik, säger Hans-Ivar Gjersvold.
De yngsta medlemmarna är Gällivarebon Jonathan Nilsson,15, och Luleåbon Fred Svanberg,14.
- Jag tycker det är häftigt med trolleri. Jag har många idoler men den jag gillar mest är Carl-Einar Häckner. Jag tycker han är rolig samtidigt som hans trollerinummer är bra. I första hand kommer jag att trolla på privata fester, sedan får vi se längre fram vad det blir, säger Fred Svanberg.
Får inspiration
- Det bästa är att få till något eget som ingen annan har. Tidigare har jag spelat handboll men nu är det trolleri jag vill satsa helhjärtat på. Att vara med i en förening är väldigt bra. Jag får träffa andra som trollar och få lite inspiration. Framöver kommer jag att uppträda på Pajala marknad och i Gällivaretrakten, säger Jonathan Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om