Mysigt att rå om hästarna på ridlekis

Under annandagen körde Bodens Ridklubb igång ett Ridlekisläger som ska pågå i tre dagar.- Barnen kommer i första hand för att ha roligt och för att känna närhet till hästen, säger ledaren Malin Andersson.

Lisa Näsvall,7, kammar till Bellmans hårman. "Det här är snyggt även på killar."

Lisa Näsvall,7, kammar till Bellmans hårman. "Det här är snyggt även på killar."

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-12-26 15:54

Det är fem tjejer som är med på det tre dagar långa lägret. De flesta av dem har fått " hästlägret" i julklapp. Lägret är för de lite mindre barnen som är mellan sex till åtta år.

- Jag har faktiskt två av tjejerna som är syskon redan i ridning i min grupp, säger Malin Andersson.

På ridlekiset får barnen i lugn och ro prova det mesta själva - med en instruktörs hjälp.

- Det bästa med lägret är att vi får vara i stallet och hålla på med hästar. Min mamma och syster har haft en häst. Det har jag också, säger Filippa Kurkinen,7.

Enligt ledaren Malin Andersson så träffas gruppen dagtid och leker och lär i stallet.

- Tjejerna varit inne på några terminer på ridlekis tidigare. Målet är att på ett roligt och enkelt sätt lära sig om hästar, ridning och att umgås med hästar på ett säkert sätt i en lugn och trygg miljö.

- Tjejerna har lärt sig borsta, sadla, tränsa hästarna med hjälp av instruktörer. Det är attraktivt att vara i stallet under jullovet då det är lugnare här och lättare att pyssla om hästarna på egen hand. Sedan lär flickorna känna varandra och får nya kompisar, säger Malin Andersson.

Lägerdagen börjar nio och slutar klockan 14. Tjejerna gillar att klara saker och ting på egen hand.

- Så när föräldrarna gick var det jubel här. Det bästa i dag har nog varit för tjejerna att ge hästarna deras lunch och få bära ut höet i hagen. Sedan känns det bra att vi även kan låta dem göra om olika saker om det blir fel för att tiden finns. I morgon kommer vi att köra en gymkana då de ska lära sig hålla balansen på hästryggen, säger Malin Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om