"Jag vill tacka allmänheten för hjälpen"

Ulrika Granström driver restaurang vid Centrumtorget i Boden. På söndagen tog polisen hand om två män som vandaliserade uteserveringen.

"Det känns tråkigt att folk vandaliserar när man bara försöker göra det fint", säger Ulrika Granström som driver restaurang vid Centrumtorget i Boden.

"Det känns tråkigt att folk vandaliserar när man bara försöker göra det fint", säger Ulrika Granström som driver restaurang vid Centrumtorget i Boden.

Foto: Ulrika Vallgårda

Boden2020-06-22 12:53

Restaurang Färgaregatan ligger i centrala Boden. Inför sommaren har Ulrika Granström satsat extra mycket på att göra det mysigt på uteserveringen. Liksom många andra näringsidkare har hon haft det tufft i coronatider.

– Men nu lättar det lite. Folk känner sig tryggare när de kan sitta utomhus. Därför har jag velat göra det extra mysigt på uteserveringen med gräs, träd och blommor för att få det grönt och lummigt. Centrumtorget är ju så grått annars.

Men uteserveringen har inte fått vara i fred. Natten mellan måndag och tisdag förra veckan var det någon som stal träd och utemöbler, berättar hon.

Hon gick ut med ett meddelande på sin Facebooksida och vädjade till allmänheten om hjälp att hålla utkik.

På söndagskvällen var det dags igen. Restaurangen var stängd när två personer kastade omkring utemöblerna och rev omkull blomkrukor.

En alert granne både såg och filmade det inträffade och kontaktade Ulrika Granström.

– Vi ringde polisen och satte oss i bilen direkt och for hit, berättar hon.

Inga rutor hade gått sönder som tur var, konstaterar hon, utan det var mest växterna som blivit förstörda.

– Men det är ju ändå så tråkigt. Vi vill bara göra det fint runt torget och det är tusentals kronor vi har lagt ner på det.

Polisen omhändertog på plats två män i 20-årsåldern som fick följa med till arresten för tillnyktring. De omhändertagna männen är misstänkta för skadegörelse och ska förhöras uppger polisen.

– Jag vill tacka allmänheten för hjälpen, säger Ulrika Granström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!