Lundell dragplåster

Robert Wells invigde Boden arena förra året med Rhapsody in Rock.Nästa månad kommer Ulf Lundell.- Det är en fjäder i hatten för Boden och arenan, säger Rolf Degerlund, rutinerad nöjesproducent.

Ulf Lundell på Boden Arena-det är en fjäder i hatten för Boden och arenan anser Rolf Degerlund, erfaren nöjesproducent.FOTO: leif hammarström

Ulf Lundell på Boden Arena-det är en fjäder i hatten för Boden och arenan anser Rolf Degerlund, erfaren nöjesproducent.FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-06-10 06:00
Degerlund producerade Wells show och medverkar också i produktionen av Lundells konsert den 4 juli.
Boden arena kostade 120 miljoner att bygga och invigdes för ganska precis ett år sedan, den 6 juni. Rhapsody in Rock lockade storpublik, det kom 7 600 personer och Degerlund hoppas på något liknande med Lundell på scenen.
- När Robert Wells spelat på en plats vet man att det fungerar. Då är det en bra plats att spela på. Det är också därför Ulf Lundell kommer till Boden arena.
Lundell väljer platser
- Det är fantastiskt kul att han väljer att komma hit. Man ska inte tro att det bara är att ringa och be honom komma. Lundell väljer själv sina platser och Boden ska vara en upplevelse.
Satsningen på Robert Wells och Ulf Lundell är en del i arbetet med att sälja in och marknadsföra Boden arena. Degerlund vet av erfarenhet att det kan några år innan en ny arena är etablerad i nöjessammanhang.
- Jag gillar arenan. Den är den enda musikarenan i Norrland, som är förberedd för stora arrangemang.
Ska bli tradition
Konserten med Ulf Lundell kan också ses som ytterligare ett steg i den musiktradition, som Rolf Degerlund vill vara med och bygga med ett stort musikarrange-
mang i Boden varje sommar. Startskottet var två kvällar med Robert Wells på gamla A 8-området för två år sedan.
- Det händer mycket i Boden med travet, nöjesparken, hästcentrum och Boden arena. Det är otroligt positivt att man vågar satsa. När andra bromsar, då gasar vi och det är ingen kioskverksamhet det handlar om.
“Det är stor rock´n roll"
Det är första gången Ulf Lundell spelar i Boden. De tär hans avskedsturné och Degerlund är stolt över att Lundell kommer till kommunen.
- Ulf Lundell - det är stor rock´n roll. Han har skrivit musik som gått in i den svenska folksjälen och kommer att stå sig som Taube-låtar.
Lundell kommer i privatflyg. Han spelar i Sundsvall på fredag (3/7), Boden på lördag och danska Roskilde på söndag.
- Det blir en konsert på tre timmar utan paus. Det Ulf Lundell gör kan jämföras med en stor idrottsprestation, säger Rolf Degerlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om