Livet leker för pensionärerna som får sin första egna mässa

För första gången i länet ordnar Bodens kommun en mässa för dagens och morgondagens seniorer.- Vi vill inspirera besökarna att livet leker, säger Patricia Karlsson, Bodens kommun.

Några som funnits med i planeringen av mässan " Livet Leker" är Leif Nordström, vd för Arenabolaget, Patricia Karlsson, chef för utvecklingsenheten och projektledare Malin Winsa,

Några som funnits med i planeringen av mässan " Livet Leker" är Leif Nordström, vd för Arenabolaget, Patricia Karlsson, chef för utvecklingsenheten och projektledare Malin Winsa,

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-10-01 13:24

Mässan pågår under två dagar i Boden arena och invigs på fredag den 7 oktober av Lena Hallgren (S), vice ordförande i riksdagens socialutskott, Bodens socialchef Catharina Liljeholm och Bodens kommunalråd Torbjörn Lidberg.

- Boden ska vara en bra kommun att leva i när man är i den här åldern. Mässan som heter " Livet leker" bygger på teman som lust och upplevelser, hälsa och utveckling, miljö och boende samt vardag och fest, säger projektledaren Malin Winsa.

Fri entré
- Fokus ligger på det positiva delarna med livet som pensionär, att gruppen ska ha ett innehållsrikt liv hela livet. Vi själva är ju morgondagens pensionärer så det finns inga åldersgränser. Mässan har fri entré, säger Patricia Karlsson, chef för Bodens kommuns utvecklingsenhet.

Förutom ett femtiotal utställare som spänner från resebyråer, husvagnshandlare, klädaffärer, gourmetvaror blir det även underhållning. Under lördagen kommer TV 4-profilen Malou von Sivers att föreläsa om möten mellan människor.

- Det är vi jätteglada för. Vi kommer även att bjuda på teater och körer, säger projektledaren Malin Winsa, Bodens kommun.

En paneldebatt är också planerad där representanter från nationell och regional politik samt fastighetsägare ska diskutera seniorfrågor på scenen.

Femtiotal utställare
- Målet för Bodens kommuns mässatsning är att visa upp Boden som en attraktiv bostadsort för dagens och morgondagens pensionärer, men även skapa en återkommande mötesplats för äldre, säger projektledare Malin Winsa.

Leif Nordström, är vd för arenabolaget som sköter driften av Bodens arena.

- Vi har ju kört några mässor och arenan passar ju bra för utställningar. Det finns en totalbudget för hela arrangemanget på 400 000 kronor och det ser vi ut att täcka. Vi får in intäkterna genom ett femtiotal utställare som finns med på mässan, säger Nordström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om