Liten ljusning för Bodens ridklubb

Bodens ridklubb varslade sex anställda om uppsägning för ett halvår sedan. I dag har två slutat.- Fördubblat anläggningsstöd av kommunen gör att vi klarar oss nätt och jämnt. Dessutom behöver vi köpa fler hästar, säger Christer Carlsson, klubbens kassör och vice ordförande.

Christer Carlsson, vice ordförande och kassör i Bodens ridklubb. FOTO: Lena Leffler

Christer Carlsson, vice ordförande och kassör i Bodens ridklubb. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-07-14 06:00
Tack vare ett utökat anläggningsbidrag, från 60 000 kronor till
120 000 kronor ser det ljusare ut för ridklubben.
En person har sagts upp och en annan har gått i pension. I dag har klubben fyra anställda på heltid.
- Bodens ridklubb räknar med att gå runt med de åtgärder som är vidtagna men vi brottas fortfarande med ekonomiska problem.
Enligt Carlsson finns i dag inga överskottsmedel som kan användas till nödvändiga investeringar.
- Grundbehovet för klubben är mer ridande elever. Klubben har haft ett tapp under ett antal år, men det har fler ridskolor. I dagsläget behöver beståndet av hästar förnyas. Vi hade en häst nyligen som dog i kolik.
Behöver fler hästar
- Klubben behöver i dag minst två vuxna hästar och två ponnyhästar för barnridningen. Ponnysidan behöver förstärkas för att möta behovet.Våra ridläger på sommaren är populära liksom ridlekis som är nytt, säger Carlsson.
Neddragningar inom försvaret påverkar även ridskolans verksamhet.
- Det handlar om välavlönade personer som flyttat från orten och som haft sina barn i ridskolan. Vi kan inte sänka avgifterna för att locka fler att rida för då går klubben i konkurs. Bodens ridklubbs priser ligger inte högre än någon annan ridklubb i länet.
- Vi vet att det finns hästintresserade familjer där den vuxne avstått från ridning till förmån för barnen. En vällovlig prioritering, men det är tråkigt för vi tappar äldre elever.
Friskvård
Carlsson tror att många äldre skulle rida om det ingick i utbudet för kommunanställdas friskvårdskort.
- Hästridning är friskvård lika väl som att träna på gym eller simma. Skulle bodensarna få använda friskvårdspengar till ridningen skulle det öka intresset och fler skulle rida, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om