Lindström oroad över Vittjärvshus konkurs

Kommunalrådet Olle Lindström är bekymrad över Vittjärvshus konkurs.- Jag visste att företagets lönsamhet inte var så bra, men jag trodde inte det var så allvarligt, säger han.

Olle Lindström,  kommunalråd i Boden. FOTO: LENA LEFFLER

Olle Lindström, kommunalråd i Boden. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: lena leffler

BODEN2009-02-23 06:00
Lindström ser liksom styrelseordförande Lars Olofsson konkursen som en konsekvens av finanskrisen.
- När det saknas pengar blir det svårt att driva runt verksamheten. Det är alltid tråkigt med en konkurs vilket drabbar anställda och leverantörer som utför arbetet åt Vittjärvshus, säger Bodens kommunalråd.
Rekonstruktion
Enligt Lindström har Bodens kommun haft en del samarbete tidigare med det numera konkursade Bodenföretaget.
- Däremot har det inte funnit några särskilda beställningar under senare tid. Vad man hoppas på i första hand är att det måste gå att göra någon slags rekonstruktion av företaget.
- Vad jag har hört av Lars Olofsson så har bankerna varit positiva, men det räckte ändå inte fullt ut. Nu har jag förhoppningen att bolaget kan starta i ny regi eller kanske tillsammans med några andra, säger Olle Lindström.
Enligt honom är det både otänkbart och omöjligt att kommunen skulle gå in och satsa pengar som medfinansiär.
- Kommunen kan inte åsidosätta konkurrensneutraliteten. Älvsbyhus har ju gått ned till fyradagarsvecka så visst är det tufft för många inom samma bransch, säger Lindström.
Hur kan kommunen skapa fler jobb, när det börjar försvinna så många jobb?
- Det kommunen har möjlighet till för att skapa nya jobb är att göra investeringar som ändå kan göras i en lågkonjunktur. Vi har etableringar på gång, men det är inget jag kan säga något om ännu, säger Olle Lindström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om