Lindgren slutar - vill inte sitta på två stolar

Björn Lindgren, chef för Bodenbo har sagt upp sig. Fastigheten han äger ska bli vårdcentral.- Jag vill inte hamna i konflikt med Bodenbo och sitta på två stolar. Därför satsar jag bara på att vara fastighetsägare.

Björn Lindgren, verkställande direktör för Bodenbo, har valt att säga upp sig själv.

Björn Lindgren, verkställande direktör för Bodenbo, har valt att säga upp sig själv.

Foto: Lena Tegström

BODEN2010-11-17 06:00
Bodenbos verkställande direktör sade upp sig redan i oktober och har ett halvt års uppsägningstid. I veckan har det varit lite turbulens kring Bodenbos höga hyror för sin flyktingförläggning i misär på Prästholmen.
- Det är ingen nyhet att det funnits problem på Prästholmen för dessa har ju pågått under några års tid. Jag hoppas att folk ska uppfatta att jag inte slutar på grund av skriverierna, säger Björn Lindgren.
Godkänd bisyssla
Skälet till avhoppet beror på att han tänker satsa på sitt eget fastighetsföretag. Lindgren har haft bisysslan godkänt av Bodenbos styrelse sedan tidigare. 2011 kommer dock Hermelinen i Luleå att öppna en privat vårdcentral i Lindgrens fastighet där Step In och Previa redan finns som hyresgäster.
- I dag hyr Sandens vårdcent-ral sina lokaler av Bodenbo. Det blir en annan konkurrenssituation och jag vill inte anklagas att sitta på två stolar eller hamna i konflikt med Bodenbo för att min fastighet ändrar verksamhetsinriktning, säger Björn Lindgren.
Han har i dag en månadslön på 65 000 kronor och får ingen "fallskärm" för att han sagt upp sig själv. Lindgren kommer att jobba kvar hela uppsägningstiden som är ett halvt år och slutar under våren 2011. Än finns ingen ersättare utsedd utan en rekryteringsprocess ska sättas igång.
Stabil ekonomi
Björn Lindgren värderar sina åtta år som verkställande direktör för Bodenbo som den bästa tiden i sitt liv.
- Jag har haft en otroligt fin arbetsplats och bra anställda. Alla ska väl gå när företaget är på topp. Bodenbo har i dag en stabil ekonomi med 30 miljoner i eget kapital.
- Bodenbo har dock fortfarande en del tomma lägenheter men genom att det ska anställas 700 soldater i Bodens garnison så kommer nog många att bli uthyrda, säger Lindgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om