Lidls bygglov har förfallit

Lidl lämnade in ett bygglov 2006 i Bodens kommun. Nu har det förfallit och inget nytt är inlämnat.- Lidl har ju lagt ett lock på alla byggen i hela Sverige, säger samhällsbyggnadschefen Lars Andersson, Bodens kommun.

Här på återvinningsplatsen i Boden, framför Dollar Store var det tänkt att livsmedelskedjan Lidl skulle sätta upp ett livsmedelsvaruhus. FOTO: Lena Leffler

Här på återvinningsplatsen i Boden, framför Dollar Store var det tänkt att livsmedelskedjan Lidl skulle sätta upp ett livsmedelsvaruhus. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-02-17 06:00

Den tyskägda livsmedelskedjan Lidl skulle etablera sig i både Luleå och Boden, men ännu står tomterna tomma. På livsmedelsjättens kontor i Stockholm kan man ännu inte säga något datum för byggstart. Första gången Lidl Sverige lämnade in och fick beviljat bygglov i Bodens kommun var faktiskt redan för fyra år sedan. Under åren som gått har samhällsbyggnadschefen Lars Andersson varit i kontakt med livsmedelskedjan som förlängde sitt bygglov för två år sedan. Den 11 februari gick dock bygglovet ut utan att det har förlängts igen.
- De har lagt locket på i hela Sverige. Det man sett i massmedia just nu är att Lidl bygger ingenting. Det är specifikt och drabbar inte bara Boden.
- Under tidens gång har de bytt etableringsansvarige. Jag kommer inte på rak arm ihåg vem jag pratade med för en månad sedan, säger samhällsbyggnadschefen Lars Andersson.
Målet
NSD har själv svårt att över huvud taget få uppgift eller namn på den etableringsansvarige för Norrland. NSD uppmanas ringa upp i stället för att bli uppringd för det går inte att " vänta i telefonväxeln."
- Målet är att de ska bygga på tomten för den har ett bra läge, men det finns ingen uppgift om när. Det förekommer en dialog, men det finns inget konkret just nu. Om nu bygglovet förfallit så är det bara att söka nytt även om det kostar lite mer. Pengar är väl inte något större problem för Lidl, säger Lars Andersson.
"Märkligt"
Kommunalrådet Olle Lindström (M) säger sig inte veta något om något bygglovs utgång.
- Varje gång vi påmint Lidl så har det sagt att de ska bygga. Sedan kom finanskrisen och företaget har skyllt på mycket annat. Det känns märkligt att de låtit bygglovet förfalla. Jag har dock hela tiden trott att bygget ska bli av, säger kommunalrådet Olle Lindström (M).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om