Leker strid med riktiga skjutvapen

Föreningen Trollpack i Boden jobbar med levande rollspel eller lajvs. Nu har det börjats med något nytt på Gruvberget under helger.- Vi spelar mot varandra med soft air vapen. För att vara med måste deltagarna vara 18 år, säger Fredrik Peteri.

Trollpacks ordförande Annelie Wikström och Fredrik Peteri. FOTO: Lena Leffler

Trollpacks ordförande Annelie Wikström och Fredrik Peteri. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-08-16 06:00
Enligt ordförande Annelie Wikström så välkomnar föreningen nya grepp som kan locka lite fler medlemmar.
- Vi har funnits i tio år och det är alltid roligt med förnyelse. När Fredrik kom med förslaget så drog vi igång, säger hon.
Enligt Fredrik Peteri så är deltagarna iklädda lite tjockare militärkläder under spelet.
- Vi spelar med soft air vapen och skjuter plastkulor som är biologiskt nedbrytbara. Eftersom vi träffas av kulor så bär alla skyddsglasögon och många har också munskydd.
- Det är inte farligt. Utrustningen vi har på oss är tjock så vi hör när vi träffas, men känner inte av när kulorna träffar oss, säger Peteri.
Bra kontakt med polisen
För att inneha ett soft air vapen så måste personen ha fyllt 18 år. Vapnet ligger under samma reglemente som luftgevär.
- Det kan se konstigt ut för en utomstående som ser en grupp militärklädda figurer som har vapen som ser ut som riktiga vapen och smyger omkring i skogen. Om jag var bärplockare skulle jag bli nervös om jag inte visste vem det är.
- Soft air vapnen får användas under organiserade former och vi har arrenderat ett område på Gruvberget av Bodens kommun. Trollpack har också bra kontakt med polisen och ringer alltid dem när vi har ett spel på Gruvberget så det vet vad som är i görningen, säger Annelie Wikström.
På söndagen är det dags för det tredje spelet med simulerad strid på Gruvberget. Medlemmarna har själva byggt en massa hinder som deltagarna kan gömma sig bakom för att undgå att bli träffade.
- Vi brukar köra några timmar. Det läggs alltid ut på Trollpacks hemsida vad det är för typ av spel vi ska köra. Ibland kör vi lag mot lag och då får medlemmarna anmäla sig, säger Fredrik Peteri, Trollpack.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om