Leken höll på att sluta illa

Leken i snön över ett dolt brunnshål höll på att sluta illa.- Jag trampade igenom och var nära att trilla ner, säger Majken Jonsson.

Den här djupa brunnshålet blev en obehaglig upptäckt för flickorna Majden Jonsson och Hannah Sedholm under en lek i snö."Usch, jag trampade rätt igenom med benet och hade tur som inte sjönk ner mer", säger Majden.

Den här djupa brunnshålet blev en obehaglig upptäckt för flickorna Majden Jonsson och Hannah Sedholm under en lek i snö."Usch, jag trampade rätt igenom med benet och hade tur som inte sjönk ner mer", säger Majden.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-02-02 19:57

NSD träffar henne och bästa kompisen Hannah Sedholm vid lekplatsen mellan de tre stora träden på grönområdet vid Bärvägen i Sävast.

- Här under träden brukar vi leka på sommaren. Nu skulle vi ha en picknick med varm choklad. Vi har inte kunnat vara här under ett år eftersom det dragits fjärrvärme i området, säger Hannah Sedholm.

Händelse inträffade för några dagar sedan. Majken pekar på marken där snön dolde det djupa, svarta hålet.

- Vi sprang runt och pulsade i snön och plötsligt bara försvann marken under mig och mitt ben fastnade i hålet. Jag hade tur som inte trillade i.

- Hålet är väldigt djupt och otäckt. Locket var flyttat åt sidan, säger Majken Jonsson.

"Ledsen och förtvivlad"
Hon tog sig loss med hjälp av Hannah och sprang hem till sina föräldrar för att berätta vad som hänt.

- Majken var väldigt ledsen och förtvivlad. Det var bara tur att ingen föll i och skadade sig ordentligt. Tänk om något av barnen varit ensamt när det hände, säger hennes pappa Peter Ljungqvist.

Uppsamlingsplats.
Grönområdet har använts som uppsamlingsplats av Bodens energi. Detta enligt arbetsledaren Ulf Öberg. Det har stått en barack på området där även fjärrvärmerören förvarats. Materielen togs därifrån i höstas.

- Jag ska be vår personal kolla det där. Någon kan ju ha knuffat bort locket när man flyttade grejer, säger Öberg.

Efter en stund återkommer han och säger att någon åkt till Sävast, inspekterat platsen och satt på det tunga brunnslocket.

- Brunnen ligger däremot så långt in bland träden så ingen av våra anställda kan ha kommit åt locket av misstag. Den uppgift jag fått är att det tidigare stått ett gammalt hus på grönområdet. Så det måste ha varits husets brunn. Då är det kommunen som beslutar vad som ska göras med brunnen framöver. Det är inte Bodens energis sak, säger Ulf Öberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om