Lättklädda damer opassande på I 19

Militärrestaurangen på I 19 får inte längre sälja herrtidningen Slitz som bland annat innehåller lättklädda kvinnor. Försäljningen är oacceptabel, enligt värnpliktsrådet.- Det är löjligt. Vi är väl 18 år och myndiga, säger Viktor Persevall.

Viktor Persevall, Stockholm, håller inte med värnpliktsrådet.

Viktor Persevall, Stockholm, håller inte med värnpliktsrådet.

Foto: Jimmy Lindmark

BODEN2009-09-24 06:00
Slitz, som är Sveriges största magasin för män, tycker att läsarna ska få något som gör livet värt att leva som "de vackraste kvinnorna, snyggaste modet och de snabbaste bilarna."
Men magasinet uppskattas dock inte av värnpliktsrådet. Det var i samband med en inspektion av förhållandena för de värnpliktiga på A 9 som frågan uppmärksammades. Värnpliktsrådet anser att försäljningen av tidningen inte är acceptabel och bör åtgärdas - omedelbart.
Enligt inspektionsrapporten är förekomsten av Slitz på militärrestauranger ett återkommande problem på ett flertal förband i landet. I Boden är det Sodexo som driver lunchrestaurangen.
Bortplockad
När NSD kontrollerar tidningshyllan så har Slitz, som brukar finnas bredvid serietidningen 91:an Karlsson, plockats bort.
Frågan är vad de värnpliktiga, som är inne i en tuff övningsperiod, tycker om nyordningen.
Viktor Persevall läser Slitz ibland.
- Att jag inte längre kan köpa tidningen här var en överraskning för mig. Jag trodde bara den var slut. Indragningen är dålig. Veckorevyn innehåller väl också tjejbilder.
Kanske inte lika avklädda?
- Visst, det finns bröst i tidningen, men alla värnpliktiga är 18 år och myndiga. Vi kan själv välja vad vi vill titta på, säger Persevall.
Värnpliktige skyddsvakten Rickard Magnusson, Livkompaniet, är ute på en joggingrunda. Han brukar också köpa Slitz.
- Vi har inte hört att tidningen skulle vara ett problem. Men det är klart att det kan finnas tjejer bland de värnpliktiga som tagit illa vid sig. Finns det någon tidning med ett tvivelaktigt innehåll på förbandet så åker den direkt ner i papperskorgen.
Inget stötande
- Jag tycker själv inte det finns något stötande i Slitz, även om den innehåller många tjejer. Men jag brukar även läsa om snabba bilar i den. Innan man drar in något så borde de värnpliktiga kunnat tillfrågas, för vi har inte hört att Slitz skulle vara något problem på I 19, säger Magnusson.
Själv har han tre månader kvar till muck.
- Jag får väl läsa en bok i stället tills vi rycker ut, säger Magnusson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om