Lanthandeln stänger ned

Stigs livs lanthandel i Gunnarsbyn stänger ned efter 53 år. – Det är jättetråkigt, en epok som dör ut, säger delägaren Barbro Lundborg.

Foto:

Boden2014-07-07 19:00

Stigs livs har varit i drift sedan 1961 och blivit en stor del av Gunnarsbyns historia. Lanthandeln grundades av makarna Stig och Alice Lundborg och har funnits kvar i släkten fram till nu. Efter några tunga år är butiken en i raden av alla lanthandlar runt om i landet som tvingas stänga ned. För syskonen Lundborg som nu driver butiken är det en sorglig tid.

– Mamma och pappa startade ju det här så vi har ju vuxit upp med lanthandeln, säger dottern Barbro Lundborg.

I söndags började utförsäljningen och tillströmningen av bybor har varit stor. Många kunder tycker att det är beklagligt att butiken lägger ned verksamheten som har spelat en central roll i byn.

– Jag blir nostalgisk, den har funnits sen jag var liten och det är historia som försvinner. Alla känner till Stigs livs, det är historia som går i graven, säger Marit Kristoffersson.

Diversehandeln säljer ut alltifrån kläder och porslin till matvaror och trädgårdsartiklar. Enligt Irene Blomkvist har diversehandeln erbjudit allt och mer därtill.

– Om man inte hittade det man behövde inne i stan så åkte man alltid hit och frågade och då fanns det nästan alltid här. Det är tredje dagen jag är här sen utförsäljningen började, säger Irene Blomkvist som fyndade nya adventsljusstakar.

Huset är sålt till en ny ägare men det är ännu oklart vad som kommer att bedrivas i fastigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om