Kyligt krångel

Söndagens blidväder räddar tillfälligt galleria Enters inkörningsproblem med sina automatiska svängdörrar.- Det har släppts in för mycket kall luft. Vi ska ha ett möte på tisdag för att reda ut problemet, säger entervärden Jan Bäcklund.

Bukettens ägare Anna-Lena Svensson kände av kylan under fredagen i sin butik. " Det var tolv plusgrader som lägst".

Bukettens ägare Anna-Lena Svensson kände av kylan under fredagen i sin butik. " Det var tolv plusgrader som lägst".

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-01-11 06:00
I fredags var det riktigt kallt i Boden. Den 30-gradiga kylan påverkade i sin tur galleria Enters dörrautomatik. För mycket kall luft passerade in under tiden som dörrarna var öppna och för litet varm luft pumpades in för att värma upp entrédelen. På fredagsförmiddagen vid lunchtid beslutades därför att stänga entrén mot gågatan hela dagen. I stället ordnades en provisorisk passering vid biosalongen Saga in i gallerian. Enligt butikspersonalen som NSD pratat med på KappAhl och pressbyrån blev det snabbt utkylt närmast dörren efter öppningsdags.
Kallast hos Buketten
Kallast under fredagen hade Bukettens ägare Anna-Lena Svensson vars butik ligger alldeles intill den motsatta galleriaentrén mot Coop Forum som var öppen hela dagen.
- Det drog kallt i butiken. En del av mina blommor är ju känsliga för kyla. Så jag fick plocka bort en del som blivit förstörda. När det var som kallast fick vi jobba i handskar. Det var nog 12 plusgrader som värst. Vi ställde sedan in tre kupévärmare för att få upp temperaturen i butiken.
- Det drog också från en betongdörr som var helt oisolerad som täcktes över med specialtyg för att lindra kylan. Det är klart att teknikfelet måste åtgärdas. Minus 30 grader är väl inget ovanligt häruppe. Nu ligger väl temperaturen på 17 grader i butiken tack vare kupevärmarna, säger ägaren Anna-Lena Svensson, under lördagen.
Blidan en hjälp på traven
Jan Bäcklund, gallerialedare hos Enter har varit i kontakt med hyresvärden Svea Fastigheter och byggherren. Ett byggmöte är inplanerat till tisdag när systemet ska ses över. Under hela lördagen som även den var kall var dock båda entreérna till gallerian öppna som vanligt.
- Det finns alltid vissa inkörningsproblem. Det viktigaste är att få åtgärdat felet så fort och så bra som möjligt. Det kan vara flera samverkande orsaker till att dörrarna släpper in för mycket kall luft när det är stark trafik. Hur vi ska lösa saken ska förhoppningsvis mötet med entrepenörer och fastighetsägare klara ut, säger Bäcklund.
Varmare väder är också ett sätt att slippa dörrproblemen.
- Vi ser framemot söndagens blida. Med varmare väder får vi lite hjälp på traven, säger Bäcklund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om