Kuslig vandring i mörkt museum

Historisk spökvandring i ett nedsläckt försvarsmuseum. Det är tänkt att bli lika kusligt som det låter.- Lite skräck som blandas med kunskap är aldrig fel, säger Annelie Bäck, från gruppen Trollpack.

Spökvandringen ska inte bara ge en pirrig skräckupplevelse med "ruiktiga spöken" utan även en historisk återblick från tiden före första världskriget till efter andra världskriget.Foto: LENA LEFFLER

Spökvandringen ska inte bara ge en pirrig skräckupplevelse med "ruiktiga spöken" utan även en historisk återblick från tiden före första världskriget till efter andra världskriget.Foto: LENA LEFFLER

Foto:

BODEN2011-10-16 18:21

Spökvandringen ska ge en historisk återblick från före första världskriget till efter andra världskriget.

- Den historietid som museét täcker i Boden är det tänkt, säger Annelie Bäck.

Kryllar av läskigheter
Besökarna kommer till försvarsmuseet nu på torsdag. Det är nedsläckt så ingen ser att hela stället fullständigt kryllar av okända väsen och hemskheter.

- Besökarna delas upp i grupper som får en guide med sig som berättar viktiga historiska händelser. Som om spanska sjukan som många dog av här och i världen. Det har även bott civila här på området och det vill vi också visa, säger Annelie Bäck.

- Vi får faktiskt inte avslöja för mycket. Det tar ju bort spänningen så därför är jag lite hemlighetsfull, säger hon.

Spöklik stämning
Förutom smink så används även rökmaskiner under spökvandringen som går nedför mörka, smala källartrappor och trånga källarrum.

Allt går ut på att skapa en spöklik stämning som trappas upp eftersom.

- För Trollpacks räkning har vi ett stort deltagande. För oss är spökvandringen hur stort som helst, säger Annelie Bäck.

Premiär 20 oktober
På torsdag den 20 oktober sker första spökvandringen på 45 minuter.

Det blir sju föreställningar.

Sedan sker samma spökvandring också månaden därefter.

- Vi börjar så här får vi se hur stort intresset blir. Den här typen av vandringar går att utveckla till nästan vad som helst. Bara fantasin sätter gränser, säger Annelie Bäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om