Kul på snö - skidkul

I helgen höll Bodens skidklubb skidskola på Pagla Skidstadion. Femårige Olle Boström-Wahl gillar "Polisleken" bäst.- Stopp, sedan svänger du, skriker ledaren Liselotth Lysholm.

En som gillar skidor är femåringen Olle Boström-Wahl.

En som gillar skidor är femåringen Olle Boström-Wahl.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-03-18 13:56

Det är avsatt två timmars lek och övningar på skidskolan som pågick både lördag och söndag. Maria Johansson, som är tränare i klubben och Liselotth Lysholm höll i övningarna för tre pojkar och en tjej.

- Vi hade sju barn i lördags och kommer även att fortsätta med skidskolan under två träningsdagar till veckan. Vi kör skidskolan då för att barnen även ska få se hur de äldre barnen tränar, säger Maria Johansson.

Tränar balansen
Under skidskolan får barnen, som är fem och sex år gamla, lära sig att hålla balansen, bromsa och svänga i lutande underlag.

- När vi började fick barnen också göra fiskfjällsspår i nysnön för att lära sig hur de ska gå med skidorna uppför en backe. Vi kommer att pröva det och sedan får de åka nedför, säger Maria Johansson.

När NSD är i Pagla står Liselotth Lysholm längst ner i backen och agerar"polis".

Polisleken roligast
Hon sätter upp handen när barnen ska bromsa och pekar ut med armen var de ska svänga.

- Jag är bra på skidor och "polisleken" är roligast, säger Olle Boström-Wahl,5.

I dag har Bodens skidklubb 50 ungdomar i åldern 4-16 år som tränar och tävlar.

- Skidskolan har vi varje år för vi vill att barnen ska prova på att åka skidor och se det som en positiv upplevelse så att de kanske vill träna med oss.

Ingen tidtagning ännu
I dag kör klubben en zonserie med Sävast där barnen får vara med och tävla. Först vid nio års ålder är det tidtagning under loppen. Klubben åker inte bara skidor utan kör igång barmarksträningen på hösten i Pagla där man alltid håller till.

- Vi springer och leker också väldigt mycket. " Mottot" är att om man har roligt så kommer man att lära sig, säger Maria Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om