Krossad av snön

Ann-Louise Wennskog med sonen Samuel fick bilrutan krossad när en plogbil sprutade ner tung snö från en viadukt på riksväg 97.- Jag hade kunnat köra in en bropelare om det velat sig illa, säger hon.

Ann-Louise Wennskog med sonen Samuel fick framrutan spräckt när en plogbil kastade snö på bilen.FOTO: Nina Pettersson

Ann-Louise Wennskog med sonen Samuel fick framrutan spräckt när en plogbil kastade snö på bilen.FOTO: Nina Pettersson

Foto: Nina Pettersson

BODEN2010-10-15 06:00
På torsdagsmorgonen körde Ann-Louise Wennskog sin son från Boden till Sunderby sjukhus. Resan gick bra tills de svängde av från riksväg 97 för att passera under vägens viadukt.
Sprutade glas
Plötsligt kom en kaskad tung snö och landade rakt över bilens framruta som krossades. Snömassan kom från en lastbil som just då plogade 97:an.
- Jag blev chockad när det bara sprutade glas in i bilen. Det var jätteobehagligt eftersom jag inte såg någonting och hade kunnat köra rakt in i brofästet när jag tvärbromsade, säger Ann-Louise Wennskog.
Efter att ha fått bort den tunga snön från bilens framruta och motorhuv lyckades hon köra bilen till sjukhusets parkering.
- Vad hade hänt om hela rutan hade lossnat. Backspegeln i bilen släppte och backspegeln på ena sidan fick sig en ordentlig törn. När jag steg ur bilen och borstade av mig allt glassplitter fick jag skärskador på händerna.
Konstigt bemötande
Ann-Louise Wennskog ringde bilbärgningen som hämtade bilen och körde den till verkstaden.
Hennes föräldrar skjutsade hem henne och sonen efter sjukhusbesöket.
Hennes man, Alf Wennskog, kontaktade BDX som är huvudentreprenör för snöplogningen på sträckan.
- Den person som jag pratade med tyckte inte att det var någon större skada skedd. Ett konstigt bemötande, säger Alf Wennskog.
Får inte hända
Han kontaktade Trafikverkets handläggare Jan Nordqvist som även höll med Wennskog.
- Sådana här saker får inte hända. Man ska inte ploga utanför vägkanten eller så att snö far ner vid en överfart. Den som blivit drabbad i detta fall ska inte heller bli bemött på det sättet utan i stället få hjälp. I sådana här fall får de skriva en skadeanmälan, säger Nordqvist.
- Jag kommer även att göra en polisanmälan och skadebesikta familjens bil, säger Alf Wennskog.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om