Krögare öppnar sportbar i Boden

Magnus Nilsson är en krögare som gillar utmaningar. Sista januari öppnar han en sportbar i Boden, Diners Sportbar.- Boden är en sportstad. Det finns behov av en sportbar, säger han.

Magnus Nilsson tar ett nytt grepp i Boden. Han öppnar en sportbar. FOTO: leif hammarström

Magnus Nilsson tar ett nytt grepp i Boden. Han öppnar en sportbar. FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-01-16 06:00
Nilsson bygger om Restaurang Brännastrand - tidigare MS Bränna - som han drivit sedan sommaren 2006.
- Allt man gör behovsprövas. Man funderar hela tiden på nya ideér. Nu känns det rätt att satsa på en sportbar.
50-talsstuk
Sportbarer har blivit allt vanligare i Sverige. Idén kommer, som så mycket annat, från Amerika.
- På en sportbar kan du både äta, dricka och titta på TV. Den lockar också till sig både äldre och yngre.
Konceptet blir det traditionella med 50-talsstuk, skinnsoffor, bås, TV, dryck och mycket mat, gärna grillat.
- Det ska var rejäla portioner. Maten brukar vara dominerande. En sportbar är en restaurang med sportsändningar.
Diners Sportbar kommer att ha en lokal prägel. Magnus Nilsson berättar att han och hans medarbetare har varit i kontakt med i stort sett alla föreningar i Bodens kommun.
- Varje förening kommer att ha cirka en och en halv kvadratmeter på väggarna. Vi ska också ha NHL-prylar och även de ska gärna ha lokal förankring. Till exempel en matchtröja med Niclas Wallins autograf.
Öppet kvällstid
Likaså kommer det att finnas fotografier på väggarna - flera med de riktigt stora och med deras autografer. Redan idag har man Björn Borg, Ingemar Stenmark, Ronnie Petterson och Frank Andersson.
Nilsson räknar med att ha öppet sex dagar i veckan och i huvudsak under kvällstid. Det finns plats för 150 sittande gäster och det kommer att finnas tiotalet TV-apparater.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om