Krogägare: Vi har haft mer köande före premiären

Företagaren Rikard Matsson som är delägare till bryggeripuben Bryggmästarn välkomnar att restriktionerna försvunnit. Däremot var premiärkvällen lugn i Boden. "Vi har haft mer köande veckorna innan allt släpptes fritt".

Företagaren Rikard Mattsson tycker det är bra att restriktionerna försvunnit. " Nu kan vi ställa ut mer bord. Vi har också haft gäster som uppskattat utrymmet med färre gäster."

Företagaren Rikard Mattsson tycker det är bra att restriktionerna försvunnit. " Nu kan vi ställa ut mer bord. Vi har också haft gäster som uppskattat utrymmet med färre gäster."

Foto: Lena Leffler

Boden2021-10-02 12:30

Själv är Rikard förkyld och kunde därför inte vara på plats under fredagskvällen.

– Jag har ändå fått veta att folk har varit glada att restriktionerna är borta och man märker att det finns en längtan hos många att vara ute och umgås med folk och äta gott.

Hur har det sett ut för er fram tills dess man fått släppa loss?

– Från midsommar och framåt har det varit ganska bra och sista månaden har varit jättebra. Den mentala inställningen hos bodensarna har varit viktigare än restriktionerna. Man märker att folk är mer sugna i dag på att göra saker och går mer ut mot att tidigare inte velat eller vågat umgås ute, säger Rikard Mattsson.

Första krogkvällen utan restriktioner var en helt okej nöjeskväll för Bryggmästarn vad gäller kunder.

– För våran del var det bättre med besökare helgen innan. Jag tror det beror på att all konkurrens är lokal. Vi är en pub och har matgäster och har aktiviteter på nedre plan. Hos oss ser verksamheten nästan likadan ut i går som den gjorde helgen innan. Jag tror att förändringen är större hos dem som tillexempel har dansgolv, säger Rikard Mattsson.

Puben öppnar klockan 16 och stänger 01.00 på kvällen.

– Vi har inte haft någon ambition att ha öppet något längre än 01.00 för vi vill vara en pub och aktivitetsställe där man kommer och käkar och har trevligt. Vi är ingen nattklubb. I fredags hade vi hyfsat mycket matgäster som kom i en jämn ström under kvällen men ingen kö. Vi har haft helger när det varit mer folk och en kö på 50 meter utanför.

– Det som skiljer nu mot tidigare och förenklar som restauratör att slippa springa runt och säga åt gästerna att sätta sig ned. Nu kan folk stå och hänga i baren och vi har också utrymme att sätta in fler bord om vi vill och ta in fler folk. Det känns skönt men sedan tror jag att det finns många gäster som också uppskattat att det varit lagom med folk ute på krogen, säger Mattsson.

Bryggmästarn kommer att förändra lokalen under hösten för att möta julen men vad det blir för koncept är lite hemligt.

– Å ena sidan måste man gasa och andra sidan också ha foten på bromsen. Frågan är om det kommer en tredje våg. Vi har väl satsat över en halv miljon själva bara för att överleva och finnas kvar överhuvudtaget. Därför vill man inte göra det en gång till, säger Rikard Mattsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!