Kremerat djur återfunnet på återvinningen

En urna med vad som förmodas vara kvarlevor av en hund har lämnats in på farligt avfall vid återvinningen i Boden.
- Det känns ovärdigt människans bästa vän, säger anställde Peter Sundström.

Peter Sundström, som jobbar på återvinningen i Boden i centrala sta´n fann denna djururna med benrester inlämnat som farligt avfall. " Så gör man inte med sitt husdjur, det känns ovärdigt!"

Peter Sundström, som jobbar på återvinningen i Boden i centrala sta´n fann denna djururna med benrester inlämnat som farligt avfall. " Så gör man inte med sitt husdjur, det känns ovärdigt!"

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-08-24 11:07

Det var han som upptäckte urnan i morse som stod på en plastpåse. Inuti påsen låg en pappersbehållare för irländsk whiskey och en hyrfilm.

- Om det är urnans ägare som lämnat allt kanske filmen går att spåra. Fyndet känns verkligen märkligt. Det är första gången som vi drabbas, säger Peter Sundström.
Benbitar 

Personalen misstänkte direkt att det var en djururna, men skruvade för säkerhets skull upp locket som var fastlåst med skruvar för att säkerställa innehållet. Sundström öppnar urnan igen för NSD. Inuti urnan finns en plastpåse med benbitar och en plombering som det står djursjukhuset i Gammelstad på.

- Min sambo har kremerat sin hund och den har en precis likadan urna. Så mest troligt är det någon som fått kremeringen gratis, eftersom man kan se att det står försäkrad trots att merparten av lappen på urnan är bortriven för att inte kunna spåra ägaren, säger Peter Sundström.
Dumpad vid container för farligt avfall 

Enligt reglerna så kan husägarna i dag gräva ner sina kremerade djur på sin egen hustomt. Istället har hundägaren i detta fall valt att dumpa urnan vid containern med farligt avfall.

- Så gör man bara inte när det faktiskt finns djurkyrkogårdar här i sta´n. Personalen här har sagt att vi ska ge djuret en värdig begravning.

- Någon har en gång ägt hunden och då ska den inte behöva sluta sitt liv hos återvinningen. Större respekt för sina husdjur måste folk ha än så här, säger Peter Sundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om