Korpenskolan föreslås bli F-9-skola

45 miljoner kostar det att bygga om Korpenskolan till F-9 skola och Gärdesskolan till förskola. Ärendet ska behandlas politiskt på barn- och utbildningsnämndens sammanträde på torsdag.

BODEN2010-03-27 06:00
I dag är Korpenskolan en av Bodens två högstadieskolor. Enligt ett tidigare beslut kommer Gärdesskolans lågstadiebarn att gå på Torpgärdsskolan till hösten. När skolan töms blir den i stället förskola för Gärdesområdet. På torsdagens nämndsammanträde kommer förslaget till strukturplan för förskole- och skollokaler att tas upp.
Investeringspengar
Arbetsgruppens förslag innebär investeringskostnader motsvarande 45 miljoner för både Korpenskolan och Gärdeskolan. Tillförs ytterligare 15 miljoner enligt förslaget i investeringsmedel så kan en jämnare fördelning av lokaler för årskurs F-5 uppnås inom centrala Boden.
- Allianspolitikerna har pratat länge om att ha en F-9skola i centrala Boden. Så det är ingen ny fråga. Däremot försöker barn- och utbildningsförvaltningen ytterligare en gång att få investeringspengar för detta, säger barn- och grundskolechefen Karina Pettersson-Hedman, Bodens kommun.
Om politikerna klubbar igenom strukturplanen för förskole- och skollokaler i kommunen, där ombyggnaden ingår, så innebär det att Korpenskolan tidigast hösten 2012 kan bli en F-9-skola.
Bättre skolverksamhet
- Vi har sedan tidigare fått beviljat tio miljoner av fullmäktige för att under 2010 göra ombyggnationen av Torpgärdsskolan som blir en F-5-skola, säger Karina Pettersson-Hedman.
I förslaget till investeringsprogram finns reserverat 20 miljoner 2011, 125 miljoner 2012 och 15 miljoner 2013.
Enligt barn- och grundskolechefen innebär alla ombyggnationer att Bodens kommun får en kvalitativt bättre skolverksamhet som inte bli dyrare i längden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om