Förutom att Panelen var till salu var det historien bakom den anrika restaurangen som gjorde att Aref Abdollahzadeh valde att förvärva den.
– Det är en restaurang som gått igenom ganska mycket och det är ett väldigt vackert hus.
Huset har en mer än hundraåriga historia. Det är ett av få trähus som finns bevarade i staden. Redan innan Aref Abdollahzadeh köpte fastigheten behövde huset kärlek och han har låtit måla det, men det återstår en del detaljarbete utvändigt.
Sedan restaurangen startade 1974 är det ett ställe som väldigt många besökt någon gång. Ambitionen i Boden har varit att servera Norrbottens bästa köttmeny i en traditionell och gemytlig atmosfär, men den 31 oktober stänger restaurangen på grund av personalbrist.
– Jag tycker det är jättetråkigt, men vi kommer att öppna på nytt. Jag är jätteledsen att jag måste stänga, men det är inget jag bestämt mig för att göra hastigt. Det har varit en lång process. Jag jobbade tidigare själv mycket där och då var det inte i samma behov, men nu när jag expanderat till Luleå och Piteå blev det för tufft.
Han har sökt personal via arbetsförmedlingen och sociala medier, men har nu även tagit hjälp av ett förstag i rekryteringsarbetet. Förhoppningen är att nå ut bredare, men Aref Abdollahzadeh upplever att intresset för att jobba i branschen dalar.
– Många ser det som en mellanlandning innan de går vidare för att utbilda sig, så känns det. Jag tycker det är tråkigt, för jag älskar den här branschen.
Själv ser han det som en servicebransch; att ta hand om människor med allt vad det innebär för att ge dem en bra upplevelse. Även om maten är mycket viktig krävs det mer för att skapa en minnesvärd upplevelse. Då är servicen A och O, något som kräver fingertoppskänsla och yrkesstolthet.
– Gästerna kommer hit, vi tar hand om dem, de äter och mår gott. Så när de går härifrån har de fått en upplevelse. Det är en helhet av mat, dryck och service. Det kan jag inte erbjuda i Boden i dagsläget och därför stänger jag, säger Aref Abdollahzadeh.
Han vet inte när han kan öppna igen, utan det får framtiden utvisa. Personalen han söker behöver brinna för sitt yrke och inte se det som ett genomgångsyrke.
– Så att man hinner utbilda folk. Jag tror inte bara jag utan hela branschen vill det.
Aref Abdollahzadeh brinner för mat och restaurangbranschen. Den har varit en del av hans liv sedan han var ung och han trivs med det han gör.