Kassan stulen

Kattakuten blev i lördags frånstulen dagskassan på 3 000 kronor på Bodens marknad. - I ett obevakat ögonblick, när vi packade ihop våra grejer, försvann kassaskrinet. Det känns verkligen surt, säger Annelie Hansson, Kattakuten.

I lördags blev Kattakuten, här med försäljarna Annelie Hansson, Camilla Zerpe-Karlsson och Karin Johansson, bestulna på sin dagskassa på 3 000 kronor.FOTO: Lena Leffler

I lördags blev Kattakuten, här med försäljarna Annelie Hansson, Camilla Zerpe-Karlsson och Karin Johansson, bestulna på sin dagskassa på 3 000 kronor.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-09-27 06:00
Kattakuten är en förening som tar hand om och hittar nya hem åt hemlösa katter. Föreningen fann på plats vid Bodens marknad i fredags.
Stölden ägde rum vid 16-tiden när marknadsdagen var slut.
Låg i bilen
Kattakuten hade tjänat ihop en bra slant, 3 000 kronor, på att sälja lotter, hembakat bröd och hemmagjorda gåvor som privatpersoner skänkt till den ideella föreningen.
- Vi hade kört fram vår bil och fällt upp bagageluckan. Det var bara tre,fyra meter till vårt marknadsstånd. Tydligen så hann i alla fall någon som säkert spanat på oss dit och stal skrinet med pengarna som vi lagt i bilen.
Hoppas på tips
- 3 000 kronor är mycket för en liten förening som lever på sponsorstöd och inte har egna inkomstkällor. I fredags fick vi in 1 400 kronor på försäljningen. Vi har polisanmält stölden och hoppas att det kommer in tips. Det känns verkligen jättetråkigt, säger Annelie Hansson.
På söndagen bar hon och Camilla Zerpe-Karlsson väskor på sig där de förvarade dagskassan.
Många välgörare
- Det blir inget mer skrin. Vi har också satt upp en liten skylt där vi hoppas att folk skänker oss en slant så vi får ihop en hyfsad dagskassa trots stölden.
-Vi har många välgörare i Boden som ger sitt stöd. Jag tror att pengarna är borta, men skrinet dyker säkert upp, säger Annelie Hansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om