Jubelskriket ekade i Boden

- Välkommen åter du varma sol, som jagat nordanvinden. Nu har du sovit sen ifjol och varit röd om kinden.Bygdens son och mångsysslaren Rolf Degerlund valde en poetisk linje när han hälsade våren välkommen på Brännastrand i Boden.

Ungdomlig trio som trivdes vid brasan. Från vänster: Olivia Sandberg, Oliver och Ida Rostadius.

Ungdomlig trio som trivdes vid brasan. Från vänster: Olivia Sandberg, Oliver och Ida Rostadius.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-05-02 06:00
Degerlund berättade att hans tal var en blandning av texter av August Strindberg och Bengt Pohjanen och det fick stor uppskattning hos den publiken.
- Nu kan våren komma, sa Degerlund avslutningsvis innan han tillsammans med publiken utbringade ett fyrfaldigt leve för våren och till sist även fick med sig bodensarna i ett jubelskrik - precis som i Ronja Rövardotter, som han knöt an till.
Valborgsmässokvällen i Boden var vacker med sol över Bodträsket och Brännastrand och lockade också mycket folk. Firandet inleddes med att Musikskolans blåsorkester marscherade från Medborgarplatsen till Brännastrand där den underhöll på scenen i Örat.
Därefter framförde Bodenkören - en blandning av sångare från fyra olika körer - under ledning av Anneli Gustafsson vårsånger innan Rolf Degerlund tog över.
Firandet avslutades på andra sidan Bodträsket på Kvarnängen där majbrasan tändes när kvällen på allvar börjat skymma och sedan satte man punkt med ett sprakande fyrverkeri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om