Jesus rockar loss i Boden

Drömmen har blivit verklighet för Musikgymnasiet i Boden. I kväll har det premiär på Jesus Christ Superstar på Western Farm.- Det är en riktigt bra rockopera, säger Aaron Stöckel, som spelar Jesus.

Jesus (Aaron Stöckel) på knä. Maria Magdalena (Vanessa Nordmark) till vänster.

Jesus (Aaron Stöckel) på knä. Maria Magdalena (Vanessa Nordmark) till vänster.

Foto: Göran Ström

BODEN2009-04-02 06:00
Musikgymnasiet har i flera år haft en dröm om att kunna sätta upp en musikal i vilken alla årskurser samarbetar. Resultatet blev Jesus Christ Superstar med en ensemble på 85 personer.
Annorlunda version
- Tanken var först att vi skulle göra Les Miserables. Men den fick vi inte rättigheterna till. Då fastnade vi för Jesus Christ Superstar, säger Aaron Stöckel.
Musikgymnasiet har gjort en annorlunda version. Orginaltexterna och musiken är desamma, men uppsättningen är utformad så att den speglar det moderna samhället.
Slutbetyget kan inte bli annat än mvg, mycket väl godkänd. Föreställningen bjuder på såväl engagemang, utstrålning som glädje och har flera starka nummer. Det är lätt konstatera att de fina musiktraditionerna i Boden lever vidare.
- Det känns som att vi hela tiden varit på rätt väg och vi kommer säkert att skrika av lycka efter premiären, säger Aaron Stöckel, som övertygar stort i huvudrollen.
Hur känns det att spela Jesus?
- Det känns otroligt och lite heligt. Det är fantastiskt att få gestalta en så känd och mäktig man. Rollen ger inspiration och blir ett äventyr.
Premiär i kväll alltså och det blir föreställningar även fredag och lördag.
n n Jesus Christ Superstar är en brittisk rockopera/musikal från 1970, skriven av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice. Den släpptes till en början som konceptalbum, omarbetades för scen och framfördes på Mark Helliger Theatre på Broadway den 12 oktober 1971.
Filmversion
Musikalen har spelats runt om i världen - bland annat i Sverige där den hade premiär i oktober 1972. Man har även gjort en filmversion.
Jesus Christ Superstar berättar historien om Jesus Kristus ur främst Judas Iskariots synvinkel. Historien tar sin början under intåget i Jerusalem och slutar med korsfästelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om