Jättemässa för maskiner lockar många

Nu är Load up north igång på Boden Arena. Första mässdagen bjöd på sol, många besökare och massor av maskiner.

Provtur. Många av besökarna tar chansen att testa köra grävmaskin.

Provtur. Många av besökarna tar chansen att testa köra grävmaskin.

Foto: Josefin Wiklund

Boden2017-08-31 15:50

På mässan som pågår till och med lördag samlas utställare inom maskin, transport, rekrytering, jord, skog, väg och anläggning i utanför Boden Arena.

I år väljer man att fokusera extra mycket på rekrytering och en stor mängd gymnasieklasser från länet bussas hit för att få delta. En av dem är 16-åriga Mattias Hansson som går Naturbruksgymnasiet i Kalix.

– Det är intressant att se på maskiner. Jag tycker om att köra maskin, speciellt traktor, säger han.

Ett av de företag som är ute efter att hitta nya rekryteringar på mässan är Pon Equipment.

– Vi har ett väldigt stort behov på teknikersidan och mekaniker. Behovet är stort i hela branschen, säger Fredrik Sundqvist, försäljningschef.

De passar också på att visa upp Caterpillars maskiner och verksamheten på re-buildcentret här i Boden. Besökarna får även på att köra grävmaskin, en aktivitet som många verkar uppskatta både här och hos andra utställare.

– Jag tycker att det är en jättebra mässa för hela Norrbotten. Hittills har det varit mycket folk och fint väder, säger Fredrik.

Peder Hellman och Olle Sydlen från Robertsfors jobbar med maskiner. De besöker mässan för att titta på nya maskiner och träffa folk i branschen.

– Vi kom just men än så länge är det jättebra.

Norrmaskiner visar upp ett helt gäng maskiner för både skog och lantbruk som de hoppas att entreprenörer ska vilja titta närmare på. Och det är just maskinentreprenörer, de som kör maskiner och de som äger dem som är huvudmålgruppen på mässan, enligt flera av de utställare som vi pratar med.

– Vi passar på att lansera tunga entreprenaddäck. i dag har det varit mycket skolungdomar men åkarna brukar komma på fredag eftermiddag, säger Joel Karlsson på Däckteam i Boden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om