– Vi har utökat insatsen till en särskild händelse, vilket innebär i paritet med Vatchareeya-fallet. Det är en sak vi gör när vi bedömer att man på orten behöver stöttning, så att vi kan sätta myndighetens samlade resurser i fallet, säger Ulf Sköld, chef för brottsutredningen och kommenderingschef för insatsen i Boden.
Sköld betonar att polisen ser mycket allvarligt på inbrottsvågen.
– Det är ett mycket integritetskränkande brott och jag lovar att vi gör allt vi kan för att lösa det här så snabbt som möjligt. Hur många poliser vi har igång vill jag inte kommentera men vi har de resurser vi behöver för att lösa det här.
Polisen knackar dörr, hör drabbade personer och samlar in de tips de får.
– Vi bearbetar allting och försöker se ett mönster. Vi har ett stort behov av att få allmänhetens hjälp och att man är extra observant. All information är viktig.
Många bodensare är otrygga och vill att ni ska patrullera?
– Jag har förståelse för det. Vi är ute en del men kan omöjligt vara överallt. Ett mönster vi sett är gärningsmännen inte söker konfrontation i alla fall. Det är viktigt att man stöttar varandra via grannsamverkan. Om någon är bortrest kan man exempelvis parkera sin extrabil på deras uppfart. Det är också viktigt att man inte städar hemma om man haft inbrott, utan att man först väntar på oss
Hur är läget i utredningen nu, gör ni några framsteg?
– Jag vill inte kommentera utredningsläget nu.