It-förening på väg att bildas

Det är på väg att bildas en it-förening i Svartbjörnsbyn, som blir den enda stadsdelen i Boden med full fibertäckning.– Medlemmarna kommer att få en möjlighet att ta in framtidens fiberteknik för en högkvalitativ digitaltv, bredband och IP-telefoni, säger företagaren Christer Nilsson, en av initiativtagarna.

Christer Nilsson.

Christer Nilsson.

Foto:

BODEN2009-01-17 06:00

Svartbjörnsbyn har under senare år visat på bra handlingskraft enligt Nilsson. Många framgångsrika projekt har förverkligats inte minst fjärrvärme till byn.

- I samband med starten av fjärrvärmeutbyggnaden i Björns våren 2008 tog Teliasonera ett centralt beslut på huvudkontoret i Stockholm om en total utbyggnad av ny fiberinfrastruktur till Björns samtliga fastigheter, säger Christer Nilsson.

Björns tar täten
En teknik som också ger tillgång till dagens och morgondagens teknik för Digital television, bredband och IP-telefoni. Enligt planen ska samtliga fastigheter vara anslutna till Telia sonera kanalisation/fibernätverk under oktober månad 2009.
- Björns tar täten och blir den enda stadsdelen i Bodens kommun med full fibertäckning. För att få till stånd ett gruppavtal med Telia sonera krävs en förening som motpart. Den naturliga förhandlingsparten för den nya fibertekniken vore nuvarande Björns kabeltvförening, men styrelsen har tyvärr vid ett flertal tillfällen avvisat den lösningen och vill istället gå vidare med den gamla tekniken, säger Nilsson.
Ingen anslutningsavgift
Därför har en grupp svartbjörnsbybor, även medlemmar i kabeltvföreningen, meddelat styrelsen att man bildat en interimstyrelse i nya Björns it-förening. Interimstyrelsen för "Björns it-förening" har kallat till årsmöte den 18 februari.
- Ett gruppavtal med Telia sonera ger noll kronor i anslutningsavgift, lägre månadsavgift och installationshjälp.
Vi har gått ut till hushållen i Björns och hoppas att så många som möjligt ansluter sig till oss, säger interimstyrelsens ordförande Christer Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om