Isklump slog sönder rutschkana på äventyrsbad

Det kunde ha gått riktigt illa i söndags då en stor isklump slog sönder Nordpoolens röda rör på utsidan.
- Klumpen kunde ha träffat någon i huvudet som åkte i röret. Men som tur var röret tomt vid olyckstillbudet, säger badhuschefen Alf Wennskog.

Foto:

BODEN2011-01-03 11:23

Enligt uppgift till NSD så lossnade den femton kilo tunga klumpen vid 15-tiden på söndagseftermiddagen. Då befann sig cirka 150 personer på badhuset bland annat flera barn. Badhuschefen Alf Wennskog säger att isklumpen måste ha kilat fast under det andra blåa röret på utsidan av badanläggningen eftersom åkrören löper omlopp med varandra.

Isklumpen har byggts upp där den legat synlig mellan rören för blotta ögat av milt väder och snöfall. Klumpen har sedan släppt när vädret blivit varmare och träffat det andra röda röret med sådan kraft att plexiröret slagits sönder. Vid en inspektion utanför badhuset så ligger det ännu flera stora isklumpar på marken nedanför rören.

- Det är första gången i Nordpoolens historia som vi stött på något liknande. Det hade vi värsta fall lett till en personskada om någon befunnits sig i röret. Nu måste vi se över våra bevakningsrutiner och även tala om för andra badanläggningar vad som kan hända, säger Wennskog.

Båda åkrören stängdes av omedelbart efter olyckan och röret har lagats provisoriskt.

- Vi har beställt reparation men vi vet inte när delarna som är specialgjorda kommer till oss, säger badhuschefen.

Läs mer i morgondagens NSD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om