Inget brott bakom förlorat barnfinger

Polisen lägger ned förundersökningen som gäller den norska femåriga flickan som förlorade ett finger i en olycka på Björknäsbadet.
- Det går inte styrka brott, säger förundersökningsledaren P-O Andersson.

Peter Wallin, chef för Bodens Bad och Camping.

Peter Wallin, chef för Bodens Bad och Camping.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-07-15 14:06

Under utredningens gång har han varit i kontakt med branschorganisationer som rör den här typen av lekutrustningar.

- Det finns besiktningar och dagliga kontroller. Ägarna till Björknäsbadet har gjort det man kan tänkas vara skyldiga att göra. Ändå har olyckan varit framme. Det finns ingen misstanke om vållande till kroppsskada, för då hade det gått vidare till åklagare. Därför läggs utredningen ned, säger Andersson.

Han har hört både ägarna men även campinggästerna, eller pappan till femåringen som åkte med henne i ena av isbergets rutschbanor när olyckan inträffade. Fingret slets av
Femåringen fastnade med långfingret i en glipa och halva fingret slets av. Den bit som slets av har inte gått att sy på igen.

- Pappan har bekräftat skadorna. Som jag uppfattat saken har försäkringsbolagen för respektive part kontaktats och skadan ska regleras.

- Jag har inte hört att den drabbade familjen kommer att driva ärendet vidare civilrättsligt. De skulle fundera till i går men har inte hört av sig, säger Andersson.
"Tråkigt"

NSD pratar med Peter Wallin som inte vill kommentera den nedlagda förundersökningen.

- Min kommentar är att jag tycker fortfarande synd om flickan. Det känns tråkigt att folk ska behöva göra illa sig, säger Wallin.

Vad gäller "Isberget" där olyckan inträffade så kommer det fortsätta vara stängt.

- Vi måste ha en ordentlig genomgång och veta vad vi kan göra för att säkerställa driften, säger Peter Wallin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om