Idrottsförening öppnar ungdomsgård

Svartbjörnsbyns idrottsförening rustar just nu upp Perbackagården som köpts av Bodens kommun för en krona.- Alla ska kunna komma hit. Föreningen ska öppna en ungdomsgård på kvällstid, säger Bo Johansson och Christer Strandberg.

Lite färg behövs det på entrédörrarna till Perbackagården i Svartbjörnsbyn. Kassören Christer Strandberg och ordföranden Bo Johansson i Svartbjörnsbyns idrottsförening hjälps åt.FOTO: Lena Leffler

Lite färg behövs det på entrédörrarna till Perbackagården i Svartbjörnsbyn. Kassören Christer Strandberg och ordföranden Bo Johansson i Svartbjörnsbyns idrottsförening hjälps åt.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-09-30 06:00
Den 1 oktober tillträder föreningen fastigheten. Målet efter övertagandet är att snygga upp lokalerna på 300 kvadratmeter. När NSD hälsar på har det byggts en ny bro och målningsarbete pågår.
- Byborna vi har mött efter att nyheten blev känd har alla varit jätteglada över att föreningen har räddat lokalen, säger Bo Johansson, föreningens ordförande.
Hoppas på vinst
Tidigare kostade driften av lokalen 144 000 kronor, enligt kassören Christer Strandberg.
En hyresgäst som blir kvar är Bodens kabelteveförening.
- Vi hoppas få en viss vinst på ruljansen. Tidigare har inte lokalen marknadsförts speciellt mycket, vilket vi kommer att satsa på. I lokalen finns ett kök så det går att boka privata fester och konferenser i Perbackagården. Många vill komma till ett ställe som även kan servera lunch, säger Strandberg.
Idrottsföreningen har många ideér och kommer att träffa föreningarna i Björns för att undersöka vad det finns för önskemål.
- Vi ska även kontakta företagarna och presentera projektet. En idé är att sänka hyran för festlokalen för att locka intresserade.
- Vi har också många småutrymmen som kan hyras ut till enmansföretag som behöver ett kontor, säger Bo Johansson.
En plats för de unga
Tanken är också att öppna ungdomsgård två, tre kvällar i veckan i Perbackagården.
- Ungdomen behöver en plats att hålla till på. Motionsdans är också något som vi planerar att starta. Perbackakören som sjungit i lokalen ska också fortsätta att träna här, säger Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om