I Boden prisades de på examensdagen

Jesper Dahlroth, snart 18, drömmer om NHL i ishockey.På fredagen fick han ta emot Björknäsgymnasiets idrottspremie, idrottsskölden.- Vilken överraskning. Jag blir nästan mållös. Det är bara att tacka och bocka.

Idrottspremien tilldelades ishockeyspelaren Jesper Dahlroth och delades ut av idrottsläraren Kalle Grenemark. FOTO: leif hammarström

Idrottspremien tilldelades ishockeyspelaren Jesper Dahlroth och delades ut av idrottsläraren Kalle Grenemark. FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-06-13 06:00
Jesper har länge satsat hårt på ishockeyn, hela tiden utvecklats och varit bofast i Bodens A-lag de senaste åren.
"Luleå ett bra alternativ"
- Det har varit fina förutsättningar på Björknäsgymnasiet och jag vill framförallt tacka min tränare Ulf Taavola för att jag fått priset. Sedan vill jag också tacka de som bestämt att jag ska ha det.
Jesper är fostrad i Bodens ishockey, men nu går han vidare och avslöjar att han bestämt sig för att spela med Luleå Hockeys J 20-lag kommande säsong.
- Jag vill fortsätta att utvecklas och då är Luleå ett bra alternativ. Samtidigt är det spännande att prova något nytt.
Stipendieutdelningen på Björknäsvallen omfattade 15 kategorier och 28 elever uppmärksammades.
För Elida Öhlund blev examensdagen extra minnesvärd. Hon fick ta emot två stipendier. Elida var en av tre som fick Företagarnas stipendium och tilldelades också Peter Englundstipendiet tillsammans med Johan Krispinsson.
Anders Wall, rektor, höll öppningstalet och menade att det var fantastiskt att se alla ungdomar på Björknäsvallens läktare.
Råd från rektorn
- Sån här stämning tror jag inte det varit här sedan BBK slog Norrköping med 5-0 i superettan, sa han.
Wall talade också om att eleverna nu börjar ett liv, att ingen generation varit så välutbildad och att man lever i en värld mer öppen än någonsin.
Han gav också ett råd inför kvällens examensfestligheter:
- Om ni skulle missa bussen eller bli yr: ring mamma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om