Huset brann ned - nu byggs det upp i TV

NSD Hallåar ... Jeanette Paaso, Boden vars hus brann ned 17 maj förra året. Ikväll i TV3:s Husräddarna får man sitt hus återuppbyggt igen.

Foto: Thomas Byberg

Boden2013-04-08 18:51

- Det var en kortslutning i elcentralen som gjorde att branden spred sig snabbt. Det var bara skalet som återstod av det hus som vi hade bott i 13 år.

Hur har tiden efter branden varit?

- Ingen höjdare. Vi har bott i en lägenhet i Boden utan mattor och tavlor, äldsta sonen har bott på en bäddsoffa i ett halvår. Vi har varit utan alla saker som gör det mysigt. Det har varit tufft.

Hur kommer det sig att ni kom med i tv-programmet?

- Vi fick förfrågan från försäkringsbolaget, vi visste inte vad det handlade om. En timme senare ringde TV3 och förklarade och då fick vi en chock.

Var det självklart att vara med?

- Nej, vi ville veta mera och fick höra att vi skulle få ett extra brandsäkert hus och att det skulle gå snabbare att flytta in på grund av tv-programmets deadline. Då sa vi ja.

Huset är ju redan klart och ni har flyttat in. Hur blev det?
- Det blev en total chock. Vi hade inte förväntat oss det vi fick. Jag trodde det skulle bli opersonligt men de hade intervjuat oss noga om vad vi gillade och inte så det blev mer än vad vi någonsin hade kunnat önska oss.

Då ser ni programmet i huset ikväll?

- Ja, vi samlar alla vänner och bekanta. Vi har bara sett fem minuter av programmet hittills, så herregud vad känslosamt det kommer att bli. Till och med min man säger att han kommer att gråta.

Familjen Paaso:

Jarko och Jeanette och barnen Christian, Jonathan, William och Isak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om