Hungriga tjuvar greps på bar gärning

Två yngre män greps på bar gärning av polisen under ett inbrott i restaurang Oregano i Boden på söndagsnatten.- Tjuvarna ville ha mat och pengar, säger ägaren, Hamid Mahdad.

Foto:

BODEN2010-12-27 15:53

Tjuvarna, födda 1986 respektive 1992, sitter nu anhållna hos polisen misstänkta för stöld.

Det var ett vittne som uppmärksammade polisen på det pågående inbrottet vid 01.30-tiden natten mot måndagen.

Hungriga tjuvar
Tjuvarna hade krossat ett stort fönster på restaurangen för att ta sig in i lokalen. Bara självrisken på den sönderslagna rutan går på 8 000 kronor för ägaren .

Väl inne har tjuvarna försett sig med frysta matvaror - kyckling, biffar och flera burkar coca-cola.

- Det synes blodspår lite överallt vid serveringsdisken och mat hade packats i påsar. Vi lämnar alltid kassaapparaten lite öppen för att tjuvarna inte ska slå igen den. Förmodligen har tjuvarna själva kommit åt och tryckt igen kassaapparaten, säger Hamid Mahdad.

Sönderslagen kassaapparat
För att få upp kassapparaten och slippa upptäckt hade tjuvarna lyft in den i köket. Där hade sedan kassaapparaten slagits sönder.

Om tjuvarna fick med sig några kontanter är okänt. Oregano har haft stängt under hela julhelgen.

- Hur mycket som fanns i kassan vet vi inte. Jag har inte velat röra något för att inte förstöra eventuella bevis. Jag har i stället försökt få tag i en ny kassaapparat för att kunna hålla öppet i dag, säger Hamid Mahdad.

Första inbrottet
- I februari är det ett år sedan jag öppnade Oregano. Det här är mitt första inbrott.

- Tjuvarna verkar gilla vår mat. De hade kunnat komma den vanliga vägen. Då hade vi kunnat servera dem och sluppit all förstörelse. Nu får vi väl skicka en sallad till häktet, säger Hamid Mahdad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om