Hon bjuder på fika - med skratt

Lena Juntti bjuder på många glada skratt och fika, nästan varje dag. Så nu vill arbetskamraterna på Vuxenskolan i Boden fira henne.- Lena förgyller verkligen vår arbetsplats, säger de.

BODEN2010-05-08 06:00
Enligt studieförbundets verksamhetsutvecklare Roger Häggström så har arbetskamraterna fått många, många smakprov på hennes godsaker. Så Lena Juntti kan verkligen slicka i sig allt beröm som de nu delar ut.
- Det är hon värd. Lena är så snäll och omtänksam. Hon pratar och skrattar jämt vilket höjer stämningen på arbetsplatsen, säger Roger Häggström.
Fult knep
Givetvis ville arbetskamraterna också se Lena Junttis min när hon utsågs till veckans ros i NSD. Men Roger tvingades ta till ett litet "fult knep" för att locka in henne till jobbet.
- Hon sitter ofta framför facebook på datorn. Så jag skrev: Lena, jag behöver hjälp i morgon klockan åtta. Ta med dig fika".
- Svaret från Lena: "Allt för dig Roger". Inga frågor alls. Det är så typiskt henne. Hon tänker alltid på alla andra, säger Roger Häggström, och skrattar.
Fast han räknar inte med att Lena Juntti har något annat i bakfickan när hon dyker upp i fikarummet.
- Här har du Roger, säger bullmamman och serverar ett kex och skorpa på ett fat.
Tårögd
Alla skrattar hjärtligt åt Lena Junttis skämt.
- Vi måste dra in fikat för Roger. Han kan inte bara äta gott för han måste komma i badbyxorna, skojar hon.
Hon blir väldigt rörd när hon får höra alla vackra ord som arbetskamraterna har att säga om henne:
- Vad ni är söta. Jag blir helt tagen och tårögd.Jag trodde jag skulle hit för att Seth, den andre chefen, skulle bjuda på smörgåstårta. Det ville jag inte missa, för det har han lovat läääänge, säger Lena Juntti, med eftertryck.
Gillar inte att baka
Förutom alla tårtor och bakverk, som hon tar med sig var och varann dag, så prisar arbetskamraterna Lena Junttis italienska buffé. Den serverades när en arbetskamrat gick i pension förra året.
- Jag gillar att laga mat och hitta på nya recept men verkligen inte att baka. Jag bakar bara för jag tycker att det finns inget roligare än att glädja andra. När man ger något så får man så mycket igen.
- Livet är nog allvarligt ändå. Det finns väl inget roligare än att ha kul på jobbet, säger Lena Juntti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om